Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Najlepší hráč všetkých čias? Messi v ankete denníka Marca sfúkol Ronalda

Anketu o najlepšieho futbalistu uplynulého roka v španielskom športovom denníku Marca vyhral s prehľadom Lionel Messi z Barcelony.

02.01.2018 08:46
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi z Barcelony sa pripravuje na priamy kop v zápase proti Realu Madrid.
debata

Argentínčan získal 56 % zo 62 931 hlasov čitateľov, Cristiano Ronaldo z Realu Madrid 25 %, jeho spoluhráč Isco na treťom mieste 6 %.

Hlasujúci v online ankete zrejme neprikladali význam zisku tímových trofejí, ale sledovali individuálne výkony za celý rok.

Z tohto pohľadu sa stal Messi najlepším strelcom španielskej ligy (37 gólov v 34 zápasoch) a môže sa pýšiť štvrtou Zlatou kopačkou pre najlepšieho európskeho kanoniera. Zaradili ho aj do najlepšej jedenástky roka FIFA FIFPro. Z tímových trofejí získal s Barcelonou len Španielsky kráľovský pohár (Copa del Rey).

Na porovnanie: Portugalčan Ronaldo pomohol Realu k titulu v La Lige a k historickej obhajobe v Lige majstrov, španielsky gigant si vybojoval kontinentálny i národný Superpohár, v decembri prispel k zisku titulu na MS klubov. Za najlepšieho futbalistu roka ho vyhlásili FIFA, UEFA, víťazstvo obhájil aj v Zlatej lopte magazínu France Football.

„Messi ukázal svoje výnimočné futbalové schopnosti, celý rok odohral vo výbornej forme. Strieľal a pripravoval góly (54 zásahov a 19 asistencií), môže prekonať ďalšie rekordy. Do popredia sa dostáva otázka, či by sme ho už teraz nemohli nazvať najlepším hráčom všetkých čias. V novom roku naňho bude čakať výzva pridať do zbierky trofej, ktorá mu chýba – za triumf na MS,“ píše sa v komentári denníka Marca.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Lionel Messi #Marca