Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Ronaldo má pred Messim výhodu, tvrdí Roberto Carlos. Do debaty vstúpil aj Totti

Cristiano Ronaldo vs. Lionel Messi. Otázka ktorý z hviezdnych futbalistov je lepší, vyvoláva rok čo rok nekončiace fanúšikovské spory. K súpereniu sa v uplynulých dňoch vyjadrili dve legendy.

30.12.2017 14:13
Cristiano Ronaldo, Lionel Messi Foto: ,
Cristiano Ronaldo pomáha vstať Lionelovi Messimu v ostatnom El Clásicu.
debata

Niekdajší skvelý obranca Roberto Carlos si myslí, že navrch má Portugalčan. „Cristiano vynaložil veľa úsilia, aby sa dostal až na súčasnú úroveň. Získal niekoľko ocenení, vezmime si napríklad Zlatú loptu. Svoje hlasy mu odovzdali odborníci, ktorí sledujú štatistiky a víťaza môžu vyberať spomedzi najlepších,“ cituje Carlosa Fox Sports.

„Cristiana často sledujem počas tréningov, jeho prístup je obdivuhodný. Každým dňom sa túži zlepšovať. To je rozdiel medzi ním a Messim. Leo je fenomén,“ dodal 125-násobný reprezentant Brazílie a vyzdvihol aj svojho krajana Neymara. „Avšak oproti nemu aj Messimu má Ronaldo výhodu – z hľadiska profesionality, nadšenia, sústredenia, motivácie či úspechov,“ dodal.

Dlhoročný kapitán rímskeho AS Francesco Totti sa dostal k tejto téme v rozhovore pre Mundo Deportivo. „Najlepší je Messi, ale Cristianovi to nehovorte,“ vtipkoval. Ešte v októbri pritom dal svoj hlas v ankete FIFA Ronaldovi.

Štyridsaťjedenročný Talian tiež kritizoval súčasný biznis vo futbale. „Je to šialené. Všetko je len o obchode, najlepším príkladom bol rozruch okolo Neymara. Jeho prestupová čiastka presahuje realitu, 250 miliónov je za hráča priveľa. Oproti nedávnej minulosti sa toho veľa zmenilo. Ja som vždy uprednostňoval skôr romantickú stránku futbalu,“ doplnil Totti, ktorý počas celej svojej kariéry verný len farbám AS.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Francesco Totti #Lionel Messi #Roberto Carlos