Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Premier League zarábal milióny. Dnes nemá na práčku a perie si v rukách

Bývalý futbalista anglického klubu FC Arsenal Emmanuel Eboue prežíva v súčasnosti neľahké životné obdobie.

25.12.2017 22:46
Andrej Aršavin Foto:
Andrej Aršavin na pleciach spoluhráča Emmanuela Eboueho.
debata

„V mojej ťažkej situácii som premýšľal aj o samovražde. Chcem, aby mi Boh pomohol. Iba on dokáže dostať tie myšlienky z mojej hlavy,“ citoval 34-ročného obrancu internetový portál sport1.de.

Pád hráča z Pobrežia Slonoviny odštartoval v lete 2015 zákaz činnosti na rok a pol, ktorým ho potrestala Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) za nevyplatenie agenta.

Eboue však nezmenil životný štýl a minul milióny eur: „Iba v Turecku som zarobil osem miliónov eur. A kde sú?“ Navyše, po rozvode s manželkou, ktorá sa starala o financie, mu zostal iba dom na severe Londýna. Ten sa aktuálne stal predmetom exekúcie.

„Keď som doma, bojím sa rozsvietiť. Aby nikto nevedel, že som tu. Čakám, že jedného dňa bude stáť pri dverách polícia. A ja nemám ani na advokáta, tak radšej prespávam často u známych,“ opísal svoje problémy hráč, ktorému nezostali ani financie na práčku: „Čo mám cez deň na sebe, si večer vyperiem v rukách.“

Vo svojej otvorenej spovedi nabáda mladých afrických futbalistov, aby popri futbale mysleli aj na vzdelanie. „A narábanie s peniazmi nenechajte na iných,“ zakončil Eboue.

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Arsenal #Emmanuel Eboue