Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Španielsku hrozí neúčasť na MS. Na vine je vláda, tvrdí suspendovaný Villar

Suspendovaný prezident Kráľovskej španielskej futbalovej federácie (RFEF) Ángel María Villar, ktorého vyšetrujú pre korupciu, sa pokúsil v pondelok vyvolať obavy z toho, že španielska reprezentácia môže byť vylúčená z majstrovstiev sveta 2018 pre zasahovanie vlády do futbalových záležitosti.

18.12.2017 15:59
Ángel María Villar Foto: ,
Ángel María Villar počas pondelňajšej tlačovej konferencie.
debata

Villar na pondelkovej tlačovej konferencii v Madride opäť poprel svoju vinu či pochybenia. Obviňoval španielsku vládu zo zasahovania do záležitostí federácie, ktoré viedlo k jeho dištancovaniu.

„Táto vláda riskuje účasť Španielska na majstrovstvách sveta. Risk je vážny. Jediný, kto bude zodpovedný za to, že Španielsko nepôjde na MS, bude španielska vláda,“ povedal Villar.

Villara zatkli 18. júla 2017 v sídle futbalovej federácie pre podozrenie z falšovania dokumentov, korupcie medzi jednotlivcami a zo sprenevery spolu s jeho synom Gorkom, Juanom Padronom – viceprezidentom RFEF pre ekonomiku, ktorý je zároveň aj prezident futbalovej federácie Tenerife a jej sekretárom Ramonom Hernándezom.

V Španielsku 67-ročného Villara zbavili funkcie šéfa tamojšej futbalovej federácie na dobu jedného roka. Sám sa vzdal funkcií viceprezidenta v Európskej futbalovej únii (UEFA) i Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA).

Z väzenia ho prepustili po zaplatení požadovanej kaucie. Na slobodu sa dostal po dvanástich dňoch pobytu vo väzbe aj so synom Gorkom a viceprezidentom Španielskej futbalovej federácie Juanom Padronom. Žaloba ich obvinila z falšovania dokumentov, korupcie medzi jednotlivcami a zo sprenevery.

debata chyba
Viac na túto tému: #španielski futbalisti #MS 2018 vo futbale #Ángel María Villar