Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Posledný, ktorý zdolal Ronalda i Messiho. Hviezdny Brazílčan končí

Niekdajší brazílsky futbalový reprezentant Kaká oznámil definitívne ukončenie svojej hráčskej kariéry.

17.12.2017 19:01
Kaká Messi Ronaldo Foto: ,
Kaká (vľavo) ako najlepší futbalista sveta za rok 2007 v spoločnosti Lionela Messiho a Cristiana Ronalda.
debata

„Je to moje posledné slovo. Moja profesionálna kariéra sa končí. Musel som si to v pokoji premyslieť, ale som rozhodnutý. Plánujem zostať vo futbale, rád by som pracoval v nejakom klube. Chcel by som byť manažérom, športovým riaditeľom alebo niekým, kto zastrešuje procesy medzi vedením klubu a dianím na ihrisku,“ uviedol pre TV Globo najlepší svetový futbalista za rok 2007.

Práve v roku 2007 zdolal v ankete Cristiana Ronalda i Lionela Messiho a bol zatiaľ posledným, ktorý okrem nich dvoch získal ocenenie pre top hráča.

Kaká prežil svoje najúspešnejšie obdobie v AC Miláno (2003–2009), kde vyhral taliansku Serie A aj tamojší superpohár, Ligu majstrov a kontinentálny superpohár, ako aj MS klubov.

Neskôr pôsobil aj v Reale Madrid, odkiaľ sa v roku 2013 opäť vrátil na milánske San Siro. Naposledy hrával za tím zámorskej MLS Orlando City.

Za brazílsku reprezentáciu nastúpil v 92 dueloch, strelil v nich 29 gólov. Má zlatú medailu z MS 2002 v Kórejskej republike a Japonsku. Dvakrát vyhral Pohár konfederácií (2005 a 2009).

debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #koniec #AC Miláno #Kaká