Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Real získal ďalšiu trofej. Ronaldo: Už sa tešíme na El Clásico

Futbalisti španielskeho Realu Madrid ako prví v histórii obhájili titul na MS klubov. Hráči úradujúceho šampióna európskej Ligy majstrov v sobotňajšom finále "klubového mundialu" v Spojených arabských emirátoch zvíťazili 1:0 nad tímom brazílskeho Grémia Porto Alegre, aktuálneho víťaza juhoamerického Pohára osloboditeľov. Hrdinom zápasu v Abú Zabí bol Portugalčan Cristiano Ronaldo - v 53. min krásnou strelou z priameho kopu prekonal brazílskeho brankára Marcela Groheho.

17.12.2017 12:01
debata
Hráči Realu Madrid sa tešia z výhry na MS klubov. Foto: SITA/AP, Hassan Ammar
Real Hráči Realu Madrid sa tešia z výhry na MS klubov.

Kráľovskému klubu sa ešte nikdy nestalo, že v priebehu jedného kalendárneho roka získal až päť trofejí. Predtým ovládol španielsku La Ligu aj tamojší superpohár, na kontinentálnej pohárovej scéne obhájil prvenstvo v Lige majstrov aj Európskom superpohári.

„Túto trofej sme veľmi chceli vyhrať. Vedeli sme, že nastúpime proti dobrému mužstvu. Real Madrid nikdy nezískal päť titulov v tom istom roku, tréner Zidane nám to pripomenul. Hrali sme skvele a zaslúžene sme zvíťazili,“ povedal Ronaldo, ktorý zaznamenal už siedmy zásah na MS klubov, čím si upevnil líderskú pozíciu medzi strelcami na tomto podujatí.

Dostihol legendárneho Brazílčana Pelého, ktorý v rokoch 1962 a 1963 nastrieľal rovnaký počet gólov v Interkontinen­tálnom pohári (predchodca súčasného modelu MS klubov, pozn.).

Portugalčan opäť potvrdil, že v rozhodujúcich momentoch dokáže potiahnuť svoj tím. Podotkol, že hlasmi neprajníkov sa nezaoberá.

„Vždy sa na ne snažím odpovedať výkonmi na ihrisku a som rád, že som mužstvu pomohol vyhrať ďalšiu trofej,“ doplnil niekdajší hráč Manchestru United a Sportingu Lisabon. CR7 zároveň zdupľoval niekoľkokrát vyslovený výrok, že by chcel kariéru ukončiť v Madride.

„Ak by to bolo možno, bol by som rád. Nezáleží to však na mne, nie som šéfom klubu. Uvidíme,“ skonštatoval kapitán úradujúcich majstrov Európy. „Nemusíme hovoriť o tom, aký je pre nás dôležitý,“ výstižne vyhlásil nemecký stredopoliar Toni Kroos.

Kormidelník „merengues“ Zinedine Zidane od svojho nástupu do funkcie v januári 2016 utrpel v 115 súťažných zápasoch iba desať prehier. V priebehu necelých dvoch rokov získal už ôsmu trofej.

„Máme tretí titul v tejto sezóne, no túžime ich získať šesť. Zároveň sme dosiahli piate prvenstvo v tomto roku, bolo to pre nás veľmi dôležité. Vychutnáme si tento úspech, odpočinieme si a budeme myslieť na zvyšok sezóny. Predviedli sme vynikajúci výkon. Musím povedať, že v defenzíve a v prechode do útoku sme boli fenomenálni,“ povedal Zidane.

Real zavŕši úspešný rok ligovým duelom proti najväčšiemu rivalovi FC Barcelona. „El Clásico“ je na programe v sobotu 23. decembra o 13.00 SEČ na madridskom Štadióne Santiaga Bernabéua.

Prvé dve tohtosezónne konfrontácie medzi spomenutými mužstvami sa v Španielskom superpohári skončili výhrami „Los Blancos“ (3:1 vonku a 2:0 doma, pozn.). „Bude to veľký zápas. Už sa na to všetci veľmi tešíme,“ nechal sa počuť Ronaldo.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #MS klubov #Grémio Porto Alegre