Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldo: Som najlepší futbalista v histórii. Chcem sedem detí a sedem Zlatých lôpt

V končiacom sa roku zbieral ocenenia ako na bežiacom páse. Napokon mu neušlo ani to z kategórie najcennejších. Právom.

08.12.2017 14:48
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo so Zlatou loptou.
debata (1)

Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo obhájil víťazstvo v prestížnej ankete Zlatá lopta (Ballon d'Or), ktorú organizuje magazín France Football. Ofenzívny klenot Realu Madrid ovládol hlasovanie piatykrát v kariére a vyrovnal sa najväčšiemu rivalovi – Argentínčanovi Lionelovi Messimu.

Výnimočný rok

Zlatá lopta v uplynulých desiatich ročníkoch nepozná iného víťaza ako jedného dvojice Ronaldo – Messi. Sokovia na zelenom trávniku kraľujú hlasovaniu od roku 2008, bilancia je aktuálne vyrovnaná 5–5. Ronaldo vyhral štyri z posledných piatich pozlátených trofejí a neplánuje spomaliť.

„Som šťastný, je to ďalší fantastický moment v mojej kariére. Mám za sebou skvelý rok. Individuálne, na klubovej i reprezentačnej úrovni. Cítim sa výborne a chcem ďalšie úspechy,“ vravel na slávnosti v Paríži.

V roku 2017 bol nezastaviteľný. Nastúpil na 56 zápasov, v ktorých strelil 49 gólov. Realu pomohol k titulu v La Lige i k historickej obhajobe triumfu v Lige majstrov. Madridčania s jeho pomocou vybojovali aj kontinentálny i národný Superpohár, v decembri môžu pridať aj titul na MS klubov. Ronalda za najlepšieho hráča roka už skôr vyhlásili UEFA i FIFA.

Cristiano Ronaldo v drese Realu Madrid. Foto: Reuters, PAUL HANNA
Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo v drese Realu Madrid.

„Nevidím nikoho, kto by bol lepší ako ja. Ani jeden z hráčov nedosiahol také veci ako ja. Neexistuje komplexnejší hráč, ako som ja. Verím tomu, že som najlepší hráč v histórii futbalu v dobrých aj zlých chvíľach,“ pokračoval.

Otázkou, či je najlepším futbalistom planéty Ronaldo alebo Messi, si fanúšikovia lámu hlavy už roky. Portugalčan pred časom sebavedomo vyhlásil, že práve on je ten najkomplexnejší hráč, ale na slávnosti v Paríži už znel skromnejšie.

„Verím, že budem mať šancu pôsobiť na najvyššom leveli ešte niekoľko rokov. Súboj s Messim pokračuje, všetky veci sa dejú z nejakého dôvodu. Leo je výborný futbalista. Som presvedčený, že naša rivalita posúva dopredu nielen naše, ale aj tímové výkony.“

Štastie aj v rodinnom živote

Portugalčan udivuje genialitou s loptou, ale donedávna pútal pozornosť aj bizarným osobným životom. Jeho prvé tri deti totiž porodili náhradné matky, ktorých identita zostala zahalená rúškom tajomstva.

Gólová radosť vo farbách Portugalska. Foto: SITA/AP, Armando Franca
Cristiano Ronaldo Gólová radosť vo farbách Portugalska.

Ronaldo však dospel, prestal randiť s modelkami a usadil sa. Jeho družka Georgina Rodriguezová mu pred mesiacom porodila dcérku Alanu Martinu.

„Doma cítim pohodu a aj to má vplyv na moje výkony. Chcem byť pre potomkov tým najlepším otcom,“ vyhlásil.

Po tom, ako si v Paríži prebrali piatu Zlatú loptu v kariére, naznačil aj ďalšie plány do budúcnosti. „Chcem sedem detí a rovnaký počet Zlatých lôpt. Pokiaľ budem hrať, túžim vyhrať všetko, čo sa dá. Taká je moja mentalita, nezmením sa,“ dodala futbalová superstar. Nik o tom nepochybuje. Ronaldo je šampión, ktorý miluje úspech. A taký zostane.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Real Madrid #Zlatá lopta 2017