Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Médiá: Inter, Škriniar a tých 23 miliónov, ktoré sa teraz zdajú byť málo

Asi 20 metrov pred vlastnou bránkou zastavil postup Chieva. O 14 sekúnd - po dlhom šprinte naprieč ihriskom - strelil gól rybičkou.

04.12.2017 16:10
Milan Škriniar Foto: ,
Milan Škriniar.
debata (2)

Milan Škriniar v nedeľu potvrdil, že prežíva najlepšie obdobie kariéry. V domácom stretnutí talianskej Serie A proti Chievu Verona pomohol Interu Miláno k vysokému víťazstvu (5:0) parádnym zakončením. Slovenský futbalista najskôr predviedol ďalší zo skvelých defenzívych zákrokov, o niekoľko sekúnd zvýšil hlavičkou na 4:0.

„Mám veľkú radosť z gólu aj víťazstva. Skvelú prácu odviedol Candreva, ktorý parádne pripravil gól mne i Perišičovi. Predviedli sme výborný výkon. Je dôležité, že sme silné mužstvo. Hráme so sebadôverou. Teším sa, že sme si udržali čisté konto. Teraz si môžeme vychutnať víťazstvo,“ povedal Škriniar pre klubovú televíziu.

Milánčania aj vďaka nemu patria k trom mužstvám, ktoré inkasovali najmenej gólov (10) v aktuálnom ročníku najvyššej talianskej súťaže. Zverenci Luciana Spallettiho sa po prehre Neapolu dívajú na svojich prenasledovateľov z líderskej pozície s jednobodovým náskokom pred SSC.

„Byť na vedúcej priečke je skvelý pocit. Od pondelka však už myslíme na ďalší duel proti Juventusu v Turíne. Pokiaľ ide o obavy trénera Spallettiho ohľadom mojej budúcnosti, som hráčom Interu a nikam sa nechystám,“ doplnil Škriniar.

Mladý stopér nevynechal v pätnástich kolách ani minútu. Iba raz bol napomínaný žltou kartou, strelil tri góly, má viac ako 91-percentnú úspešnosť prihrávok. Skúsený kouč Spalletti má obavy, že vedenie Interu neodolá lákavej ponuke niektorého z veľkoklubov a neudrží svoju oporu v kádri.

Podobne sa na celú situáciu pozerá aj Federico Ventura z calciodangolo.it vo svojom článku s názvom: Inter, Škriniar a tých 23 miliónov, ktoré sa teraz zdajú byť málo.

„Veľa ľudí ohŕňalo nosom, keď prišiel zo Sampdorie za 23 miliónov. Nadávali a hnevali sa na vedenie klubu. V zápase s Chievom Škriniar definitívne zvíťazil nad predsudkami. Slovenský chlapec si získal srdcia fanúšikov. Hoci jeho kariéra naberá raketový štart, on zostáva pokorný. Ukazuje, že v 22 rokoch je osobnosťou Interu. Škriniar je stroj. Je moderným obrancom so zárukou starej defenzívnej kvality. Ak ho chce klub udržať, musí získavať trofeje,“ napísal Ventura.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Inter Miláno #Milan Škriniar