Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbalový boháč Tévez v Šanghaji skončil, nepočkal ani na koniec sezóny

Lukratívny angažmán Carlosa Téveza v čínskom tíme Šanghaj Šen-chua je zrejme na konci, aj keď zmluvu má argentínsky futbalista ešte na budúci rok. V nedeľu totiž bývalý útočník Manchestru United, Manchestru City či Juventusu ani nebol pri tom, keď klub získal Čínsky pohár.

28.11.2017 09:56
Carlos Tévez Foto: ,
Carlos Tévez.
debata

Potom, čo nebol nominovaný na odvetný finálový zápas proti Šanghaju SIPG, odletel Tévez domov do Argentíny.

„Nebol v nominácii, tak sa rozhodol odletieť naspäť do Argentíny. Chápem ho, hráč jeho úrovne …,“ povedal dočasný kouč Wu Ťin-kuej, ktorý Šanghaj Šen-chua prevzal v septembri po rezignácii uruguajského trénera Gusa Poyeta. „Tévez odviedol skvelú prácu, zvlášť v pohári. Nie je taký, ako sa o ňom hovorí. Tvrdo pracuje, trénuje dvakrát denne,“ tvrdil Wu Ťin-kuej.

Pritom po svojom nástupe do funkcie hlavného trénera mal k Tévezovi značné výhrady a povedal, že pokiaľ sa nezbaví nadváhy, hrať nebude.

Argentínčan prišiel do Šanghaja tento rok v januári za 84 miliónov eur ako jeden z najdrahších futbalistov histórie a zmluva mu zaručovala 800-tisíc dolárov týždenne.

Svojimi výkonmi však Tévez nenadchol, v čínskej lige odohral len 16 zápasov a dal štyri góly. Jeho tím skončil v tabuľke jedenásty. Až vďaka pohárovému triumfu sa kvalifikoval do ázijskej Ligy majstrov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Carlos Tevéz