Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Za Brazíliu odohral 100 zápasov. Sexuálny predátor dostal 9-ročný trest

Patril medzi najväčšie hviezdy brazílskej futbalovej reprezentácie. Hral za Real Madrid, Manchester City či AC Miláno. Teraz Robson de Souza známy ako Robinho poputuje za mreže.

23.11.2017 19:41 , aktualizované: 24.11.2017 06:56
Robinho Foto: ,
Robinho odohral za Brazíiu 100 zápasov.
debata

Vo štvrtok ho taliansky súd odsúdil na deväťročný trest odňatia slobody. Dôvodom bolo sexuálne napadnutie z januára 2013, ktorého sa Robinho dopustil ako hráč AC Miláno.

Robinho v spoločnosti ďalších piatich mužov znásilnili 22-ročnú ženu. Incident sa udial v jednom z milánskych nočných klubov.

Brazílčan sa podobného skutku dopustil aj predtým. V januári 2009 ho zatkla anglická polícia po tom, ako mal sexuálne napadnúť ženu na diskotéke v Leedsi. So ženou sa neskôr dohodol na mimosúdnom vyrovnaní a ona obvinenia stiahla.

Rok predtým sa stal najdrahším hráčom na Britských ostrovoch, keď Manchester City ho kúpil z Realu Madrid za 38 miliónov eur. V Anglicku sa nepresadil, o dva roky neskôr ho City predali do AC Miláno.

V súčasnosti 33-ročný útočník hrá v rodnej krajine za Atletico Mineiro. V národnom tíme Brazílie nastúpil na 100 zápasov.

Rozsudok je zatiaľ neprávoplatný, podľa talianskeho práva sa môže Robinho dvakrát odvolať.

Právna zástupkyňa Robinha Marisa Alijová skonštatovala, že jej klient sa už obhajoval voči obvineniam na svoju osobu a naďalej „ubezpečuje, že nebol účastníkom tohto príbehu.“ „Využijeme všetky dostupné prostriedky na očistenie mena,“ skonštatovala Alijová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Brazília #znásilnenie #Robinho