Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: V hlavnej úlohe podávači lôpt. Hráč jedného napadol, Klopp inému dohovoril

Austrálsky futbalový obranca Michael Marrone z tímu Adelaide United čelí disciplinárnemu konaniu za napadnutie podávača lôpt v záverečnej fáze utorňajšieho finále národného pohára FFA Cup proti FC Sydney, v ktorom jeho tím prehral 1:2 po predĺžení.

22.11.2017 14:09
debata

Austrálska futbalová federácia (FFA) v stredu dala hráčovi na vedomie, že ho vyšetruje pre hrubé nešportové správanie. Termín vypočutia stanovia neskôr.

Marrone fyzicky konfrontoval 10-ročného chlapca, keď sa chcel rýchlejšie dostať k lopte pred vhadzovaním v 115. min. Obaja skončili na zemi. Hráč videl červenú kartu. Chlapcovi aj jeho otcovi neskôr umožnili zúčastniť sa na slávnostnom ceremoniáli.

„Sme radi, že nikomu sa nič nestalo. Azda je to lekcia pre zainteresovaných. Teší nás, že tento incident nezatienil celkové vyznenie tohto naozaj vzrušujúceho duelu,“ vyhlásil výkonný riaditeľ FFA David Gallop.

V krajine protinožcov nejestvuje precedens. Belgický stredopoliar anglického klubu FC Chelsea Eden Hazard dostal za podobný prehrešok – kopnutie 17-ročného podávača – spred takmer piatich rokov dištanc na tri stretnutia.

V niektorých krajinách môžu kluby dostať pokutu, ak zberači lôpt zámerne zdržujú hru, pripomenula The Associated Press. Inkriminovaný duel sa konal v Sydney.

Menší incident s podávačom lôpt zažil aj tréner Liverpoolu Jürgen Klopp v utorňajšom zápase Ligy majstrov v Seville (3:3). V prvom polčase chcel chlapec urýchliť vhadzovanie hostí, nemecký kouč mu dohovoril a situáciu musel upokojiť štvrtý rozhodca.

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Sydney #Michael Marrone #FFA Cup