Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chcú medzi elitu. Pred nás už nikoho nepustíme, tvrdia Skaličania

Mali skvelý rozbeh a po prvých štyroch výhrach viedli tabuľku druholigovej súťaže. O líderskú pozíciu prišli, ale vo finiši sa opäť predrali na čelo. Futbalisti MFK Skalica sa chcú po dvoch rokov vrátiť do najvyššej súťaže.

21.11.2017 17:38
MFK Skalica Foto: ,
Minulosezónna radosť hráčov MFK Skalica.
debata

„Dúfam, že na prvé miesto už nikoho nepustíme,“ vyhlásil na klubovej stránke kapitán mužstva Michal Jakubek po poslednom jesennom súboji s Novým Mestom nad Váhom (2:0).

Skaličania, ktorých vedie tréner Jozef Kostelník, nemali v závere jesennej časti najlepšiu formu, pretože zo štyroch predchádzajúcich zápasov v troch remizovali.

„Naším jednoznačným cieľom je postup,“ potvrdzuje generálny manažér klubu Ľuboš Lím. „Verím, že absolvujeme kvalitnú zimnú prípravu. Rátame aj s doplnením a posilnením kádra. Na štadióne máme zázemie pripravené na ligu, umelé osvetlenie i kamerový systém. Plánujeme dobudovať ešte vyhrievaný trávnik a ak postúpime, zavedieme aj turniketový systém.“

Podľa neho bolo skalickým problémom najmä strieľanie gólov, líder súťaže ich dal najmenej z mužstiev z prvej polovice tabuľky. „Najmä preto sme stratili viaceré zápasy i body. Hľadáme strelca, ktorý by nám pomohol. Je to na trénerovi, aby našiel vhodný typ.“

Lím považuje za najväčšieho súpera v boji o postup Poprad. Privítajú ho na jar doma, rovnako aj Lokomotívu Košice.

„Podľa mňa sa rozhodne medzi nami a Popradom. V súťaži vládne na čele veľká vyrovnanosť. Preto bude dôležitý vstup do jarnej časti. Jeden zápas môže mnohé ovplyvniť. Musíme bodovať aj na ihriskách súperov, to sa nám na jeseň nedarilo, vonku sme vyhrali len raz. Inak by náš náskok bol teraz výraznejší,“ dodáva generálny manažér.

Skalica vyťažila aj zo zaváhaní Lokomotívy, ktorá viedla tabuľku, ale tento mesiac jej došla para. Naposledy vyhrala pred mesiacom v Liptovskom Mikuláši. V štyroch nasledujúcich stretnutiach si pripísala dve remízy a dve prehry.

Najskôr nezvládla súboj vo Zvolene a naposledy sa s týmto rokom rozlúčila prehrou v šlágri kola, v ktorom hostila Poprad.

Na štadióne v Družstevnej pri Hornáde rozhodol o cennom triumfe Popradčanov ich líder Stanislav Šesták. Bývalý reprezentant a účastník MS i ME strelil na jeseň už dvanásty gól, o dva viac ich má na konte Michal Hamuľák z Bardejova.

Lokomotíva nastúpila bez viacerých zranených opôr. „V takomto zložení sme hrali prvý raz. Chceli sme vyhrať, ale v tejto zostave sme na tri body nemali,“ skonštatoval košický kouč Albert Rusnák.

Šesták, ktorý o necelý mesiac oslávi 35. narodeniny, pôsobí pod Tatrami ako hrajúci tréner. Mužstvo za výkon pochválil. „Priblížili sme sa k lídrovi súťaže, o to väčšiu motiváciu budeme mať v zimnej príprave,“ zdôraznil.

Druhá liga sa po predchádzajúcich nevydarených experimentoch opäť hrá ako celoštátna súťaž, v ktorej sa 16 mužstiev stretne tradičným spôsobom doma – vonku. Na jeseň už tímy absolvovali 17 kôl, na jar ich čaká trinásť.

Chystá sa veľká bitka, pretože Skalica má minimálny náskok, od piateho Popradu ju delia len tri body. Medzi kandidátov na postup Skalicu, Lokomotívu a Poprad sa vklínila aj druhá Sereď.

Príťažlivosť súťaže stúpla v tomto ročníku aj preto, že jej víťaz postúpi priamo medzi slovenskú elitu a druhý tím čaká ešte baráž s 11. tímom najvyššej súťaže.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Skalica #II. liga