Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ibrahimovičova nadvláda sa skončila. Švédi majú po 10 rokoch nového futbalistu roka

Andreas Granqvist ukončil desaťročnú nadvládu hviezdneho Zlatana Ibrahimoviča v ankete o najlepšieho futbalistu Švédska. Obranca Krasnodaru prevzal pred časom po Ibrahimovičovi kapitánsku pásku v reprezentačnom drese a teraz sa stal jeho nástupcom aj v domácej ankete Zlatá lopta.

21.11.2017 07:56 , aktualizované: 08:43
Andreas Granqvist, Marcus Berg Foto: ,
Švédsky kapitán Andreas Granqvist (vpravo) v objatí s Marcusom Bergom po vyradení Talianska v baráži o postup na MS 2018.
debata

Ibrahimovič dominoval v hlasovaní od roku 2007 a celkovo získal ocenenie jedenásťkrát (predtým ešte v roku 2005).

Po minuloročných majstrovstvách Európy však ukončil kariéru v národnom tíme a v Manchestri od apríla do uplynulého víkendu chýbal pre zranenie kolena. Napriek tomu získal v ankete ocenenie pre najlepšieho útočníka.

Pod vedením tridsaťdvaročného Granqvista postúpili Švédi na majstrovstvá sveta. V Rusku sa Severania v budúcom roku predstavia po nečakanom vyradení favorizovaného Talianska v baráži.

„Som hrdý a vďačný, že tu môžem stáť so Zlatou loptou v rukách. Znamená to pre mňa neuveriteľne veľa. Bola to však ťažko vybojovaná zlatá lopta. Favoritom bol aj Emil Forsberg, ktorý má za sebou skvelú sezónu v nemeckej bundeslige,“ povedal Granqvist, ktorý je kapitán aj v ruskom klube FK Krasnodar, podľa webu denníka Expressen.

„Andreas stelesňuje všetko pozitívne vo futbale, ale aj mimo neho. Je skvelý futbalista, no zároveň aj veľmi dobrý človek,“ uviedol švédsky reprezentačný tréner Janne Andersson.

Smútok talianskych futbalistov vs. eufória Švédov Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Sklamaní Taliani Andrea Belotti a Ciro Immobile...
debata chyba
Viac na túto tému: #Zlatan Ibrahimovič #švédski futbalisti #Andres Granqvist