Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Bývalý hráč Arsenalu: Spýtajte sa Rosického, ako sa má a on sa hneď zraní

Togský futbalový útočník Emmanuel Adebayor herne aj strelecky pookrial v tureckom klube Istanbul Basaksehir FK.

20.11.2017 16:32
Tomáš Rosický Foto: ,
Tomáš Rosický.
debata

Tridsaťtriročný rodák z Lomé zamieril do ambiciózneho tímu na konci januára, predtým mu nevyšiel angažmán v Crystal Palace. V tureckej Süper Lig doteraz odohral 22 stretnutí, v ktorých zaznamenal 13 gólov.

Adebayorove zakončovateľské kvality v sobotu okúsil iný istanbulský klub – slávnejší Galatasaray. Basaksehir v šesťbodovom zápase triumfoval vysoko 5:1, Adebayor dosiahol hetrik a prispel k tomu, že jeho mužstvo sa bodovo (26) dotiahlo práve na Galatasaray, ktorý doteraz sám okupoval líderskú pozíciu.

„Cítim v sebe veľké šťastie. V minulosti som už proti Galatasarayu strelil hetrik a podarilo sa mi to znova,“ pripomenul niekdajší hráč Arsenalu Londýn, Manchestru City či Realu Madrid svoj kúsok z 10. apríla tohto roka, keď tromi presnými zásahmi dopomohol Basaksehiru k triumfu 4:0. „Prežívame krásnu sezónu, ale ešte je priskoro hovoriť o majstrovskom titule. Bilancovať budeme až v lete,“ doplnil Adebayor pre web sporundibi.com.

Posledným hráčom pred Adebayorom, ktorý nasúkal tri góly do siete slávneho klubu Galatasaray, bol slovenský bývalý reprezentant Stanislav Šesták. Rodák z Demjaty zažil takýto nezabudnuteľný deň 13. marca 2011 ešte vo farbách Ankaragücü.

Adebayor si okrem aktuálnych postrehov zapsomínal aj na pôsobenie v Arsenale. A bolo mimoriadne vtipné. Predovšetkým, keď si spomenul na svojho českého kolegu Tomáša Rosického.

„Bol som najsilnejším mužom v tíme. Pritom som vážil iba 73 kilogramov. Chelsea mala Essiena a Ballacka v strede poľa, my zasa Rosického. Ak ste sa ho však spýtali, ako sa má, zranil sa a bol mimo dva a pol mesiaca,“ vyhlásil Adebayor.

debata chyba
Viac na túto tému: #Emmanuel Adebayor #Tomáš Rosický