Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako hráč si MS zaslúžil, ale nešiel tam. Vynahradí si to ako tréner

Veľkého zadosťučinenia sa po víťaznej baráži s Novým Zélandom dočkal tréner futbalistov Peru Ricardo Gareca.

16.11.2017 22:04
debata
Ricardo Gareca. Foto: SITA/AP, Martin Mejia
Ricardo Gareca Ricardo Gareca.

V roku 1985 gólom práve proti Peru zaistil Argentíne postup na majstrovstvá sveta, kam ho už ale nenominovali a musel len na diaľku sledovať, ako jeho spoluhráči získali titul. Budúci rok v Rusku by už však chýbať nemal.

„Úloha splnená, ďakujem,“ povedal Gareca potom, čo Peru porazilo v domácej odvete Nový Zéland 2:0 a po remíze 0:0 z prvého zápasu postúpilo prvýkrát od roku 1982 na šampionát. „Mám slzy na krajíčku, pretože sme dokázali niečo, na čom tejto zemi veľmi záležalo,“ dodal.

Päťdesiatdeväťročný kouč nesplnil len sen fanúšikov Peru, ale aj svoj vlastný. Vyradenie z reprezentácie pred šampionátom v roku 1986 označil za jeden z najhorších okamihov kariéry. Navyše bol rád, že presvedčil aj peruánskych priaznivcov, ktorí mu ani po rokoch nemohli gól z vtedajšej kvalifikácia odpustiť.

„Začiatok bol veľmi komplikovaný,“ priznal Gareca, ktorý sa reprezentácie Peru ujal v roku 2015. „Síce verím, že výsledky vám zaistií predovšetkým tvrdá práca, ale musíte mať aj trochu šťastia,“ dodal. Jeho tím totiž v kvalifikácii prehral 0:2 s Bolíviou, pretože však súper neoprávnene nasadil jedného hráča, bol zápas kontumovaný na 3:0 v prospech Peru.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ricardo Gareca