Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Zničili našu hrdosť, hnevá sa Maradona na trénerov Argentíny. Túži sa vrátiť

Legendárny Diego Maradona by sa rád vrátil na lavičku argentínskej futbalovej reprezentácie.

16.11.2017 10:18
Diego Maradona, Lionel Messi Foto: ,
Diego Maradona a Lionel Messi na archívnej snímke.
debata

Kapitán majstrov sveta z roku 1986 o tom informoval na sociálnej sieti Instagram, kde tiež skritizoval vystúpenie národného tímu v kvalifikácii majstrovstiev sve­ta.

Argentínčania pod vedením Jorgeho Sampaoliho síce na šampionát v Rusku postúpili, ale miestenku na turnaji si zaistili až v poslednom zápase.

Naposledy v príprave prehrali 2:4 s Nigériou. „Som nahnevaný, pretože zničili našu hrdosť, ale nie je to chyba hráčov. CHCEM SA VRÁTIŤ,“ napísal Maradona.

Bývalá hviezda Neapola a Barcelony, ktorá viedla Argentínu v rokoch 2008 až 2010, na Instagrame zverejnila aj štatistiku posledných jedenástich trénerov národného tímu. Podľa nej mal Maradona úspešnosť 75 percent a prekonal aj kouča majstrov sveta z roku 1978 Cesara Luisa Menottiho alebo trénera šampiónov z roku 1986 Carlosa Bilarda.

„Kto najviac vyhrával? Na to nech každý príde sám,“ uviedol Maradona. Päťdesiatsedemročný kouč s Argentínou na majstrovstvách sveta v roku 2010 vypadol vo štvrťfinále po debakli 0:4 s Nemeckom, momentálne vedie v Spojených arabských emirátoch druholigový celok Al Fudžajra.

debata chyba
Viac na túto tému: #Diego Maradona #MS 2018 vo futbale #argentínski futbalisti