Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zničili našu hrdosť, hnevá sa Maradona na trénerov Argentíny. Túži sa vrátiť

Legendárny Diego Maradona by sa rád vrátil na lavičku argentínskej futbalovej reprezentácie.

16.11.2017 10:18
Diego Maradona, Lionel Messi Foto: ,
Diego Maradona a Lionel Messi na archívnej snímke.
debata

Kapitán majstrov sveta z roku 1986 o tom informoval na sociálnej sieti Instagram, kde tiež skritizoval vystúpenie národného tímu v kvalifikácii majstrovstiev sve­ta.

Argentínčania pod vedením Jorgeho Sampaoliho síce na šampionát v Rusku postúpili, ale miestenku na turnaji si zaistili až v poslednom zápase.

Naposledy v príprave prehrali 2:4 s Nigériou. „Som nahnevaný, pretože zničili našu hrdosť, ale nie je to chyba hráčov. CHCEM SA VRÁTIŤ,“ napísal Maradona.

Bývalá hviezda Neapola a Barcelony, ktorá viedla Argentínu v rokoch 2008 až 2010, na Instagrame zverejnila aj štatistiku posledných jedenástich trénerov národného tímu. Podľa nej mal Maradona úspešnosť 75 percent a prekonal aj kouča majstrov sveta z roku 1978 Cesara Luisa Menottiho alebo trénera šampiónov z roku 1986 Carlosa Bilarda.

„Kto najviac vyhrával? Na to nech každý príde sám,“ uviedol Maradona. Päťdesiatsedemročný kouč s Argentínou na majstrovstvách sveta v roku 2010 vypadol vo štvrťfinále po debakli 0:4 s Nemeckom, momentálne vedie v Spojených arabských emirátoch druholigový celok Al Fudžajra.

debata chyba
Viac na túto tému: #Diego Maradona #MS 2018 vo futbale #argentínski futbalisti