Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Všetci preč! Talianske noviny zúrivo hľadajú vinníka a volajú po zmenách

Za apokalypsu a národnú hanbu označuje talianska tlač výsledok futbalovej reprezentácie, ktorá prvýkrát od roku 1958 nepostúpila na majstrovstvá sveta. Volá tiež po konci vedenia národnej futbalovej asociácie a trénera národného tímu Gian Piera Venturiho.

14.11.2017 15:34
Taliansko, smútok, futbal Foto: ,
Obrovský smútok talianskych futbalistov po odvetnom zápase so Švédskom.
debata (2)

„Apokalypsa Azzurri,“ hlása v titulku turínsky denník La Stampa s odkazom na to, že talianska reprezentácia má prezývku Squadra Azzurra. „Národná hanba,“ pridal sa denník Il Messaggero. „Všetci preč,“ vyzval denník Corriere dello Sport funkcionárov.

Taliansko zlyhalo v baráži, keď po prehre 0:1 vo Švédsku nedokázalo dať gól ani doma a bezgólová remíza stačila súperovi k prvému postupu na MS od roku 2006. Naopak Taliansko sa po 60 rokoch na šampionát nepozrie.

„Je to jedna z najčiernejších stránok v našej športovej histórii. Brutálna facka s nevyčísliteľná bolesť pre krajinu, ktorá žije a dýcha futbalom,“ napísal komentátor denníka La Gazzetta dello Sport Andrea Monti.

Najväčšia kritika sa znáša na trénera Venturiho, ktorý baráž nezvládol takticky a od novinárov dostal známku tri z desiatich možných. „Skončí ako jeden z najhorších trénerov reprezentácie v histórii. Ak nie vôbec najhorší,“ píše Gazzetta.

Nepostup na šampionát bude mať podľa bývalého šéfa talianskeho futbalu Franca Carrara aj veľký ekonomický dopad. Krajina príde o 500 až 600 miliónov eur. „A keď sa k tomu pridá nepriamy vplyv, tak to narastie na miliardu,“ citujú médiá Carrara.

Očakáva sa, že v Taliansku výrazne klesne cena televíznych práv na svetový šampionát, ktoré mali pôvodne stáť 175 miliónov eur. Rovnako bude musieť byť prehodnotená zmluva medzi talianskym zväzom a spoločnosťou Puma, ktorá dodáva národnému tímu vybavenie.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2018 vo futbale #taliansky futbal