Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výsledok nie je fér, soptia Taliani. Prehrali čertovskú vojnu

Trochu histórie: Taliani nechýbali na vrcholnom šampionáte 60 rokov, Švédi ich zdolali po viac ako troch dekádach.

12.11.2017 15:35
debata
Gianluigi Buffon a Giorgio Chiellini v súboji s... Foto: Reuters, KAI PFAFFENBACH
švédsko taliansko Gianluigi Buffon a Giorgio Chiellini v súboji s domácim Marcusom Bergom.

V Solne, predmestí Štokholmu, domáci dali favorizovanému súperovi ochutnať z jeho vlastnej medicíny. Tvrdou hrou do tela, pozorným bránením a krvopotným dodržiavaním taktiky. Severanom sa to v piatok večer vyplatilo.

Do pondelkovej odvety v Miláne vstúpia s výhodou najtesnejšieho víťazstva 1:0. Ak neprehrajú, môžu si začať baliť kufre na budúcoročné futbalové majstrovstvá sveta v Rusku.

„Vedel som, že to bude boj. Čertovská vojna to však bude aj v pondelok v Miláne,“ zamyslel sa jeden z najlepších hráčov na ihrisku Marcus Berg. Robustný útočník zviedol s talianskou obranou nespočetné množstvo súbojov.

Gólovým hrdinom sa aj s prispením šťasteny stal Jakob Johansson. Dvadsaťsedemročný stredopoliar gréckeho AEK Atény ako striedajúci hráč po hodine hry otvoril skóre tečovanou strelou, na ktorú brankár Buffon už nedočiahol.

„Taliani sa snažia hrať do tela a niekedy pridajú aj niečo naviac. Je to súčasť psychologickej bitky. Boli sme schopní tomu odolávať a sústredili sme sa výlučne na náš herný plán,“ podotkol hrdina zápasu.

„Nič nie je vyhraté, ale ani stratené. Ešte nikto nepostúpil. Sme iba na polceste. Samozrejme, je to dôležité víťazstvo. Urobili sme nejaké chyby, ale nemyslím si, že sme triumfovali nezaslúžene,“ vyhlásil kouč Janne Andersson podľa webu sydsvenskan.se.

Odlišný názor na vývoj i výsledok prvého barážového stretnutia sa ozýval z talianskej kabíny. Zverenci Gian Piera Venturu mali smolu – desať minút po inkasovanom góle zastavila ďalekonosnú strelu Darmiana pravá žrď.

„Mali sme šance, trafili sme konštrukciu bránky, Gigi Buffon nemal ani jeden zákrok. Výsledok nie je fér, mali sme uhrať minimálne remízu. Navyše, rozhodcovia by na tejto úrovni mali byť omnoho pozornejší. Snáď na San Sire nedovolia to, čo sa Švédom prepieklo doma,“ hneval sa Ventura.

„Už po 30 sekundách mi zlomili nos. Keby mal rozhodca väčší charakter, vinník mal dostať červenú kartu,“ soptil Bonucci.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Švédsko #baráž #kvalifikácia MS 2018 vo futbale