Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Penaltová rozprávka. Brankára v rozstrele vylúčili, postup vychytal hráč z poľa

Kvalifikačný zápas majstrovstiev Ázie futbalistov do 19 rokov medzi Irakom a Katarom priniesol drámu s nevídaným záverom.

09.11.2017 17:26
debata

Priamy duel o víťaza C-skupiny sa po riadnom hracom čase skončil remízou 1:1. Oba tímy tak mali v tabuľke rovnaký počet bodov, skóre a Libanon zdolali zhodne 2:0 (Afganistan sa z kvalifikácie odhlásil).

Nasledoval penaltový rozstrel. Katarčania sa v ňom ujali vedenia 3:2 a keď brankár Sehab Mamduh zlikvidoval iracký pokus, vypukla ich nespútaná radosť. Chvíle nadšenia však zakrátko prekazil rozhodca, ktorému sa nepozdával predčasný pohyb Mamduha na bránkovej čiare a nariadil jedenástku opakovať. Gólman navyše videl žltú kartu a keďže bola v zápase druhou, arbiter ho vylúčil.

Katarčania už nemohli striedať, do bránky sa teda postavil hráč z poľa. Rukavice si navliekol Nasser Abdul-Salam a stal sa hrdinom. Opakovanú penaltu zlikvidoval nohami a zabezpečil Katarčanom postup na šampionát. Frustrovaný brankár Mamduh sa pripojil k oslavám z polcesty do šatne…

Radosť, aj keď dodatočnú, si užili napokon aj zdolaní Iračania. Podarilo sa im postúpiť z pozície najlepšieho tímu z druhých miest.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #penalty #katarskí futbalisti #ázijskí futbalisti