Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rossi zostáva v Dunajskej Strede. Maďarov povedie bývalý kouč Alžírska

Novým trénerom maďarskej futbalovej reprezentácie sa stal Belgičan Georges Leekens. Šesťdesiatosemročný bývalý obranca Leekens má za sebou dlhú trénerskú kariéru, trénoval napríklad RSC Anderlecht, FC Bruggy, AA Gent či Trabzonspor, dvakrát viedol aj belgickú reprezentáciu (1997 - 1999, 2010 - 2012).

30.10.2017 20:40
Leekens Foto: ,
Georges Leekens sa stal novým trénerom Maďarska.
debata

V januári 2017 rezignoval na pozíciu kouča národného tímu Alžírska po tom, ako mužstvo vypadlo z Afrického pohára národov.

Maďarský futbalový zväz (MLSZ) oznámil, že belgický odborník prevezme reprezentáciu po novembrových prípravných zápasoch, v ktorých maďarských futbalistov povedie Zoltán Szélesi, dočasne poverený tréner.

Predchádzajúci kouč Bernd Storck opustil trénerský post pri maďarskom národnom tíme pred dvoma týždňami. Leekens podpísal zmluvu do konca kvalifikácie na Euro 2020, s opciou na pol roka. Medzi kandidátmi na funkciu reprezentačného kormidelníka sa neoficiálne spomínalo aj meno trénera DAC Dunajská Streda Marca Rossiho.

Maďarsko sa zúčastnilo na majstrovstvách Európy 2016, na ME sa prebojovalo prvý raz od roku 1972. Neuspelo však v kvalifikácii na majstrovstvá sveta 2018, na svetovom šampionáte si naposledy zahralo v roku 1986 v Mexiku.

Zmena sa udiala aj v Srbsku. Na lavičke národného tímu nečakane skončil tréner Slavoljub Muslin. Stalo sa tak aj napriek tomu, že Srbsko pod vedením Muslina postúpilo na MS 2018 do Ruska.

V kvalifikačnej skupine prehrali Srbi len jediný zápas. Na veľký turnaj sa Balkánci prebojovali po ôsmich rokoch.

debata chyba
Viac na túto tému: #maďarská futbalová reprezentácia #Georges Leekens #Slavoljub Muslin