Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sexškandál v Švédsku. Majsterku Európy obťažovali hviezdy Tre Kronor

Bývalá opora švédskej futbalovej reprezentácie a majsterka Európy z roku 1984 tvrdí, že ju sexuálne obťažovali mužskí kolegovia z národného tému Tre Kronor. Gunilla Axénová pre švédsky denník Aftonbladet uviedla, že ju obťažovali traja futbalisti, ktorí "patria medzi opory reprezentácie".

24.10.2017 07:52
Švédsko futbal Foto: ,
Traja prominentní členovia švédskej reprezentácie mali obťažovať Gunillu Axénsovú.
debata

Axénovej, ktorá po ukončení kariéry pracovala na Švédskom futbalovom zväze (SvFF) ako šéfka rozvojovej časti pre mládežnícky futbal, mala trojica reprezentačných hviezd robiť nemiestne návrhy a posielať jej fotky svojich obnažených prirodzení. Sexuálneho obťažovania sa mali dopustiť začiatkom dekády.

„Všetci traja sú to známi futbalisti. Každý ich rešpektuje a uznáva. Ale verejnosť nevie o nich všetko. Ich mená nateraz neprezradím,“ uviedla Axénová, ktorá dodala, že o sexuálnom obťažovaní informovala vedenie SvFF.

„Vedel o tom aj prezident SvFF i ďalší kompetentní, ale nič s tým neurobili. Zostali ticho a chceli to ututlať,“ dodala.

„Samozrejme, že nebudeme tolerovať takýto typ správania. Žiadna forma obťažovania nebude v našej organizácii tolerovaná. Celý incident prešetríme,“ povedal hovorca SvFF Niklas Bodell.

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Švédsko #sexuálne obťažovanie #Tre Kronor