Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Priznajte sa k ruke, kašlite na kritiku. Tréner chce od Brazílčanov férovú hru

Tréner brazílskych futbalistov Tite bude dbať na to, aby jeho zverenci na budúcoročných majstrovstvách sveta dbali na pravidlá fair play. Vraj mu nebude prekážať, keď sa napríklad hráč prizná k hraniu rukou a opraví chybný výrok rozhodcu, ktorý by Brazílčanov zvýhodňoval.

23.10.2017 18:06
debata
Tréner brazílskych futbalistov Tite s hviezdnym... Foto: Reuters, PAULO WHITAKER
Tite, Neymar Tréner brazílskych futbalistov Tite s hviezdnym Neymarom.

„Keď môj hráč uvidí, že rozhodca urobil chybu v náš prospech, môže mu to povedať. Naozaj by sa mal ozvať,“ povedal Tite pre denník Folha de S. Paulo. „Keď hráč zahrá rukou, má moje požehnanie priznať sa. Nevadí mi, keď ho budú kvôli tomu kritizovať. Pre mňa sú dôležité moje zásady a moje svedomie,“ dodal.

Otázka fair play je v Brazílii aktuálnou témou po tom, ako útočník Jo z Corinthians, bývalého klubu Titeho, sa najprv po priznaní súpera vyhol žltej karte, ale sám o pár týždňov neskôr zaznamenal gól rukou a v rozhovoroch to poprel. Usvedčili ho až opakované zábery. Až potom priznal svoju chybu.

Päťdesiatšesťročný Tite sa ujal Brazílie vlani v lete a odvety s tímom prehral jediný z 15 zápasov v príprave s Argentínou. V dvanástich súťažných zápasoch stratil len štyri body za dve remízy. Celkové skóre má 35 strelených gólov a štyri inkasované.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2018 vo futbale #Tite #brazílski futbalisti