Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Priaznivci Brazílie vyzývajú na podraz. Nechcú, aby Argentína postúpila na MS

Brazílski futbaloví fanúšikovia vyzývajú svoje národné mužstvo, aby v poslednom zápase juhoamerickej kvalifikácie MS 2018 nechalo vyhrať súpera z Čile, čo by mohlo uškodiť nenávidenej Argentíne.

10.10.2017 14:18
Brazília, fanúšikovia Foto: ,
Ilustračné foto
debata

„Kanárici“ si už v predstihu zabezpečili postup do Ruska a v utorňajšom dueli proti úradujúcim šampiónom Južnej Ameriky na rozdiel od súpera nehrajú o nič. Argentína podáva v eliminácii iba priemerné výkony, nezvíťazila v ostatných štyroch dueloch, v tabuľke je až na nepostupovej 6. pozícii a ak nezíska tri body vysoko v Andách v ekvádorskom Quite, prvýkrát od roku 1970 si nezahrá na „mundiale“.

Z Južnej Ameriky na šampionát postúpi priamo kvarteto tímov, piate mužstvo tabuľky v novembri čaká baráž proti zástupcovi Oceánie Novému Zélandu. Mužstvo trénera Jorgeho Sampaoliho potrebuje na postup vyhrať v Ekvádore, a ak sa chce vyhnúť baráži, súčasne musí Čile prehrať v Brazílii.

Priaznivci päťnásobných majstrov sveta spustili na twitteri kampaň za to, aby Brazílčania radšej pomohli Čiľanom než Argentínčanom. Mnohí z nich dodnes nezabudli na búrlivé oslavy Argentínčanov po prehre Brazílie s Nemeckom (1:7) v semifinále MS 2014.

Podľa hviezdy Argentíny na MS 1978 Maria Kempesa by bol svetový šampionát bez jeho krajiny a útočníka Lionela Messiho katastrofou. „Bola by to doslova pohroma. Jediní, ktorí by sa z toho tešili, by boli fanúšikovia Diega Maradonu, pretože takto by mohli naďalej tvrdiť, že bol lepší ako Messi,“ povedal Kempes pre Súper Deportivo Radio de Santa Fe.

debata chyba
Viac na túto tému: #Brazília #Argentína #MS 2018 vo futbale