Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

FOTO: Kde sa tí islandskí futbalisti len berú? Takto vyzerajú štadióny v krajine

Šokovali pred rokom, úspech znova zopakovali. Krajina, ktorá má iba niečo vyše 300-tisíc obyvateľov, sa prebojovala na majstrovstvá sveta. Kde jej futbalisti vyrástli? Pozrite sa na štadióny islandských mužstiev.

10.10.2017 13:28
debata (6)

Breiðablik – Kópavogsvöllur

Najväčší multi-športový klub na ostrove sa vraj môže pochváliť azda najlepšiou futbalovou akadémiou v krajine. Kapacita štadóna je 5500, z toho 1890 miest je na sedenie. Napriek tomu, že klub sa dlhodobo pohybuje medzi najlepšou štvorkou, titul má iba jeden. Z roku 2010.

Fimleikafélag Hafnarfjarðar (FH) – Kaplakriki

Na tomto štadióne hráva najlepší islandský klub uplynulých rokov. Dominuje už viac ako dekádu, za jedenásť sezón získal už sedem titulov. Za posledných 15 rokov prešiel viacerými rekonštrukciami. V súčasnosti má kapacitu 6000 miest, ale sedačiek iba 3050.

Fjölnir – Fjölnisvöllur

Je to pomerne nový klub, ktorý už zaznamenal aj pekné úspechy. Kapacita jeho štadióna je iba 1000 miest.

Fylkir – Fylkisvöllur

Fylkir je známy veľmi dobrou mládežníckou akadémiou. Jej odchavancami sú okrem iného aj Ragnar Sigurðsson, Guðlaugur Victor Pálsson a Ólafur Ingi Skúlason. Do roku 2000 to bol klub, ktorý nemal seniorské mužstvo.

Fylkir -Breiðablik Þórdís í marki

Príspevok, ktorý zdieľa Dagný Guðmundsdóttir (@dagny58),

Íþróttabandalag Akraness (ÍA) – Akranesvöllur

Jeden z najkrajších štadiónov v krajine. Nachádza sa priamo pri mori, v pozadí vidieť hory. ÍA je bývalý popredný klub s mnohými úspechmi – 18-násobný majster. Volali ho islandský Manchester United. Na konci 70-tych rokov však tím upadol. Štadión má kapacitu 4850 miest a 850 sedadiel.

Пепси лига #akranes #vikingur

Príspevok, ktorý zdieľa Aleksandr Lukaciov (@vertaliot_),

Íþróttabandalag Vestmannaeyja (ÍBV) – Hásteinsvöllur

Hásteinsvöllur sa nachádza na Vestmannaeyjari – malom ostrovčeku na juh od Islandu. Vraví sa, že ak chce futbalový fanúšik navštíviť niektorý zo zápasov islandskej ligy, začať má práve tu. Mesto je rodiskom aktuálneho trénera národného tímu Heimira Hallgrímssona. V miestnom ÍBV, ktorý získal tri tituly, si jednu sezónu zachytal aj bývalý anglický reprezentant, David James. Kapacita štadióna je 2300 miest.

Knattspyrnufélag Reykjavíkur (KR) – KR-völlur

Toto je najstarší a zároveň najslávnejší futbalový klub na Islande. Získal 26 ligových primátov a 14 víťazstiev v pohári. Legendárne mužstvo je však v súčasnosti iba tieňom toho zo slávnych čias. Kapacita štadióna je 2780 miest.

Fastir liðir að venju // Gameday! #skiltin

Príspevok, ktorý zdieľa Kári Árnason (@kariarna),

Stjarnan – Samsung-völlur

Tento klub je známy predovšetkým pre unikátnu oslavu gólov v podaní hráčov. Získal iba jeden titul v roku 2014 – tento trumf sa považuje za najväčšie prekvapenie v histórii ligového futbalu na Islande. Štadión má iba 1000 miest.

Valur – Hlíðarendi / Vodafonevöllur

Zápas Valur – KR je na Islande niečo ako derby Liverpool – Manchester United. Dva najúspešnejšie kluby v histórii, jednému sa v uplynulom období darí viac. Valur získal dovedna 20 titulov, ale aktuálne je to mužstvo zo stredu tabuľky. Štadión má kapacitu 1520 miest.

Víkingur Reykjavík – Víkin / Víkingsvöllur

Ďalší významný klub, ktorého dôležitosť umocňuje fantastická mládežnícka akadémia. Vyšli z nej také mená ako Kolbeinn Sigþórsson a Kári Árnason. Klub získal päť tiulov a kapacita jeho štadióna je 1450 miest.

Við lékum okkur að eistunum, 4-0 sigur #2assist #sigur #iceland #Eistland #Víkingsvöllur

Príspevok, ktorý zdieľa Oliver Sigurjonsson (@oliversigurjons),

Víkíngur Ólafsvík – Ólafsvíkurvöllur

Malý klub z ešte menšieho mesta. Balansuje na hranici 1. a 2. ligy. Jeho manažér je pri kormidle už od roku 2003. Na tento nádherný štadión sa vojde 1130 ľudí.

Þróttur Reykjavík – Valbjarnarvöllur

O tomto mužstve nie je veľmi čo povedať. Dlhodobo sa borí s finančnými problémami. Štadión má však na islandské pomery veľký – je pre 5470 divákov.

Keflavík – Keflavíkurvöllur

Najslávnejšie roky má tento klub za sebou. Hviezdil na konci 60-tych a začiatkom 70-tych rokov. Získal v tom čase štyri tituly. Na jeho štadión sa zmestí 5200 ľudí.

Anyone for a kick about?

Príspevok, ktorý zdieľa Eilidh Barbour (@eilidh_barbour),

Fram – Laugardalsvöllur

Klub, ktorý získal 18 titulov sa, radí medzi štyri najväčšie v krajine. Okrem iného si toto mužstvo zahralo aj na Nou Campe v Barcelone počas zápasu Ligy majstrov. Štadión pojme až 13-tisíc divákov.

2 dagar í stórleik Íslands og Króatíu ⚽️☀️ #footballiceland #laugardalsvöllur

Príspevok, ktorý zdieľa Laugardalsvöllur (@laugardalsvollur),

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Island #MS 2018 vo futbale