Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Kat Slovákov najprv predviedol parádu a potom vybozkával manželku

Írsky futbalový hrdina sa odteraz volá James McClean. Dvadsaťosemročný krídelník anglického klubu West Bromwich Albion jediným gólom rozhodol pondelňajší duel vo waleskom Cardiffe proti domácemu tímu (1:0) a poslal "zelenú armádu" do novembrovej baráže.

10.10.2017 11:16
James McClean Foto: ,
James McClean sa teší z gólu proti Walesu.
debata (1)

Íri boli pred záverečným hracím dňom až na 3. mieste v D-skupine európskej časti kvalifikácie MS 2018 a ak sa chceli posunúť vyššie, museli na ihrisku bronzového tímu z minuloročných ME vo Francúzsku zabodovať naplno. Tri body z Cardiffu nakoniec stačili na druhé miesto, keďže Srbi doma zdolali Gruzíncov a stali sa ako víťazi „déčka“ priamymi postupujúcimi na šampionát do Ruska.

„Bol to môj najdôležitejší presný zásah v írskom reprezentačnom drese. Dostal som skvelú prihrávku z pravej strany. Netuším, či Harry Arter vedel, že nabieham z ‚druhej vlny‘, ale prepustil mi loptu a bol z toho krásny okamih. Vo futbale neexistuje lepší pocit. Tento gól však nebude mať žiadnu cenu, ak z baráže nepostúpime na MS,“ povedal McClean podľa webu independent.ie. V tomto eliminačnom cykle strelil víťazný gól už tretíkrát.

Rodák z Derry po záverečnom hvizde okamžite bežal smerom k hľadisku, aby vybozkával manželku sediacu v prvom rade. Spečatenie postupu do baráže si užíval plnými dúškami. „Veľa ľudí písalo, že vo Walese nemáme šancu, ale ukázali sme našu kvalitu vo chvíľach, keď to bolo potrebné a teraz sa veľmi tešíme,“ dodal McClean.

„Je to neuveriteľné. Keď sme súpera napádali, cítili sme, že by sme z toho mohli niečo vyťažiť. Jamesova gólová strela bola parádna,“ skonštatoval záložník Jeff Hendrick, ktorý centroval na rozhodujúci presný zásah.

„Dnes bolo najdôležitejšie vyhrať vo Walese. Čo sa týka možných súperov v baráži, asi nikto by nechcel hrať s Talianskom či Portugalskom,“ vyhlásil írsky kormidelník Martin O'Neill.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #James McClean