Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škótsky tréner: Geneticky sme pozadu. Dajme dohromady veľké ženy a mužov

Víťazstvo v Lubľane by škótsku futbalovú reprezentáciu posunulo v nedeľňajšom kvalifikačnom zápase MS 2018 proti Slovinsku na druhú priečku tabuľky F-skupiny, navyše pre Škótov by to znamenalo istú účasť v baráži.

09.10.2017 09:58
debata (4)
Škótsky tréner Gordon Strachan a ležiaci Leigh... Foto: Reuters, Darko Bandic
Škótsko, smútok Škótsky tréner Gordon Strachan a ležiaci Leigh Griffiths.

Zverenci Gordona Strachana však dokázali v stretnutí iba remizovať (2:2), čo ich pri rovnosti bodov so Slovenskom odsunulo pri horšom skóre na tretiu priečku.

„Museli sme bojovať proti výške a sile súpera. Pre nás je to ťažšie, pretože musíme tvrdšie pracovať o každú loptu,“ hodnotil súboj proti Slovinsku tréner Strachan,

Leigh Griffiths síce poslal Škótov v prvom polčase do vedenia, lenže striedajúci Roman Bezjak dvoma gólmi obrátil skóre v prospech domácich a hostia dokázali vyrovnať až v 87. min zásluhou Roberta Snodgrassa.

„Geneticky sme pozadu. Mimo Španielska sme boli v ostatnej kvalifikácii najnižším mužstvom. Možno by sme mali dať dohromady veľké ženy a mužov a videli by sme, čo môžeme robiť,“ cituje škótskeho kormidelníka portál BBC.

Škótske sklamanie je slovenská radosť Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Škótsky tréner Gordon Strachan a ležiaci Leigh...

„Nik mi nemôže povedať, že súperovi hráči boli, až na jedného, technicky lepší. Ale fyzicky máme problém. Táto skupina hráčov je rovnako dobrá ako akákoľvek, s ktorou som doteraz pracoval. A bola to pre mňa česť s nimi robiť. O skóre sme zaostali za Slovenskom, ktoré má vynikajúce mužstvo,“ zhrnul Strachan.

Hoci Škóti na MS do Ruska nepocestujú, útočník Leigh Griffiths tvrdí, že Strachan by mal zostať vo funkcii: „Myslím si, že lepšieho človeka na tento post nemáme.“

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Škótsko #Gordon Strachan