Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Turecko šalie, Arda Turan sa smial. Ticho v lietadle, islandskí chlapci spia

Krutá kvalifikačná prehra 0:3. V turecku bolo po domácom zápae s Islandom (0:3) horúco. Podľa portálu haberler.com prezident Tureckej futbalovej federácie (TFF) Yildirim Demirören uvažuje o demisii.

07.10.2017 17:56
Arda Turan Foto: ,
Arda Turan po tom, ako zišiel z ishriska v zápase proti Islandu.
debata

Napätie v tureckej reprezentácii trvá niekoľko mesiacov. Už v júni vtedajší tréner mužstva Fatih Terim vylúčil z tímu najväčšiu hviezdu Ardu Turana, ktorý na palube lietadla zaútočil na novinára. Hráč FC Barcelona neskôr vyhlásil, že svoje správanie neľutuje a definitívne končí v reprezentácii.

V auguste však bolo všetko inak. Fatih Terim prišiel o miesto po tom, ako sa zaplietol do potýčky v dovolenkovom stredisku Alacati pri Izmire. Nahradil ho Rumun Mircea Lucescu a Arda Turan svoje pôvodné rozhodnutie vzal späť.

Turecký špílmacher v piatok odohral jubilejný 100. zápas za národný tím. Pred zápasom dostal pri tejto príležitosti špeciálny suvenír, no televízne kamery zachytili, ako v 60. min za mimoriadne nepriaznivého stavu 0:3 schádzal z ihriska s úsmevom na perách.

„Islanďanov sme mali prečítaných, boli sme na nich pripravení, ale napriek tomu sme pomerne hladko prehrali. Všetci sme smutní. Arda Turan tiež,“ vyhlásil pre denník Milliyet Lucescov asistent Tayfur Havutcu. Ten proti Islandu viedol mužstvo, keďže hlavný kouč Turkov si odpykával jednozápasový trest za výroky na adresu rozhodcov po septembrovom dueli na Ukrajine.

Ľadovo pokojní sa naopak snažia zostať Islanďania. Tí sú momentálne s 19 bodmi lídrami skupiny, na ich pozíciu si stále brúsia zuby sedemnásťbodoví Chorváti a Ukrajinci, ktorí sa v pondelok stretnú vo vzájomnom dueli v Kyjeve.

„Island v kvalifikácii MS 2018 vyhral 3:0 v Turecku. Ak v poslednom zápase zdolá Kosovo, prvýkrát v histórii si zahrá na svetovom šampionáte,“ napísalo periodikum Pressan.

V prípade, že zverenci trénera Heimira Hallgrímssona zvládnu spomenutú prekážku, Island sa stane najmenšou krajinou v histórii, ktorá vyšle svoj tím na majstrovstvá sveta.

Prípravu na zápas s najslabším tímom v skupine začali Islanďania bezprostredne po zápase v Turecku. „Spolu s naším mužstvom vždy cestujú na zápasy aj novinári a fanúšikovia. Požiadali ich, aby boli v lietadle ticho, nech môžu hráči spať. Pred pondelkom, ktorý môže byť historickým dňom pre Island, si musia odpočinúť,“ dodáva web pressan.is.

debata chyba
Viac na túto tému: #Arda Turan #tureckí futbalisti #islandskí futbalisti