Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Škóti sa v roku 1980 mlátili ako zver. Bola to futbalová apokalypsa

Škótski fanúšikovia patria medzi najlepších na svete. Bez debaty. V roku 1980 však ukázali aj svoju odvrátenú tvár. Po finále pohára sa totiž na neutrálnom štadióne v Hampden Parku do seba pustili priaznivci Celticu Glasgow a ich veční rivali z Rangers. A to priamo na ihrisku.

05.10.2017 16:44
debata

Na štadióne sa v tom čase tiesnilo viac ako 70 tisíc ľudí. Nemalá časť z nich preskočila zábrany a vtrhla na trávnik. Krv, zlomeniny, kopance, tehly, tyče, to všetko nasledovalo po tom, ako si hráči Celticu prevzali víťaznú trofej.

Polícia, ktorá svoje sily sústredila zväčša mimo štadióna, aby mohla zabrániť prípadným stretom v uliciach Glasgowa, vôbec nestíhala. Suma sumárum – 20 zranených. A oficiálny vinník? Alkohol.

A ešte jedna spomienka okrem videa, ktoré si môžete pozrieť. Sú to výroky komentátora Archieho MacPhersona, ktorý v priamom prenose situáciu zhodnotil takto: "Toto je scéna, ako z apokalypsy. Keď sa tento deň skonćí, nesnažme sa oklamať sami seba: Títo ľudia sa jednoducho navzájom neznášajú,“ povedal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Celtic Glasgow #Glasgow Rangers