Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Čechov: V Severnom Írsku by sme asi neskórovali ani za dva dni

Tréner Karel Jarolím je presvedčený, že česká futbalová reprezentácia má na viac, než predviedla v kvalifikácii majstrovstiev sveta, v ktorej už dve kolá pred koncom skupiny stratila šancu na postup.

07.09.2017 13:23
Česko, futbalisti Foto: ,
Základná jedenástka Česka pred zápasom v Severnom Írsku.
debata

Doba hľadania hráčov po vlaňajšom konci niektorých opôor sa podľa neho končí, zamerať sa chce najmä na vylepšenie ofenzívnej fázy.

„Verím, že tím má na viac. Aj tými skúsenosťami, ktoré teraz získal. Chlapci chcú reprezentovať, čo je veľmi dôležité. Treba to pripraviť teraz, potom už nie je kam cúvať alebo to stavať do pozície, že niečo skúšame. To už nie,“ povedal Jarolím na tlačovej konferencii, kde hodnotil uplynulú prehru 1:2 doma s Nemeckom a 0–2 v Severnom Írsku. Následne český národný tím definitávne stratil nádej na druhé miesto a baráž.

Kvalifikáciu však pokazil už omnoho skôr. „Tých zápasov bolo viac. Začalo sa to bezgólovou remízou so Severným Írskom, potom s Azerbajdžanom. Aj súboj v Nórsku sa dal zvládnuť tak, aby sme vyhrali. Tie body nám v konečnom súčte chýbali. Keď v Írsku viete, že niet žiadnej nápravy, že musíte, tak je to komplikovaná situácia,“ uviedol Jarolím.

Karel Jarolím. Foto: SITA, Nina Bednáriková
Karel Jarolím Karel Jarolím.

Tím prevzal pred rokom po ME a tesne pred štartom kvalifikácie. „Začínali sme v podstate bez nejakého testu, bez skúšania, vletelo sa do toho rovnými nohami. Pretočil sa veľký počet hráčov, ale keby som tých hráčov nevidel, ťažko by som mohol povedať, či majú na to, aby hrali za reprezentáciu alebo nie. Hľadanie sa teraz končí, úprimne, človek toľko možností nemá,“ pokračoval Jarolím.

Za hlavný problém kvalifikácie považoval ofenzívu, s výnimkou výhry 6:0 v San Maríne dal tím v ďalších siedmich zápasoch len štyri góly. „Na to sa teraz musíme zamerať, ofenzívna fáza nám zlyhávala. Chlapci hrajú v kluboch, kde od nich tréneri určite chcú, aby mali nejaké čísla, presadili sa gólovo a mali asistencie. Toto je jedna z vecí, na ktorých je potrebné zapracovať. Aj keby sme v Írsku hrali dva dni, možno by sme nedali gól,“ povedal Jarolim.

V reprezentácii má ešte zmluvu na ďalší rok s dvojročnou opciou. Výkonný výbor v utorok uviedol, že sa Jarolímovou pozíciou bude zaoberať až po októbrových záverečných zápasoch kvalifikácie v Azerbajdžane a so San Marínom.

„Ja ani neviem, čo výkonný výbor vyhlásil. Nepremýšľam o tom, nezaoberám sa tým. Snažím sa premýšľať o tom, čo nás čaká. A čo bude potom, uvidíme,“ uzavrel Jarolím.

debata chyba
Viac na túto tému: #česká futbalová reprezentácia #Karel Jarolím