Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na strely? 28:1. Na góly? 8:0. Pozrite si, ako Španieli drvili trpaslíka

Španielski futbalisti nastrieľali v ôsmich kvalifikačných zápasoch o postup na MS do Ruska 32 gólov, z toho presne polovicu do siete Lichtenštajncov.

06.09.2017 11:47
Morata, Iniesta Foto:
Španielska radosť v Lichtenštajnsku.
debata

Lídri G-skupiny Španieli zdolali protivníka z malého kniežatstva s poloamatérskym štatútom po domácom triumfe 8:0 rovnakým skóre aj vonku. Zverenci trénera Julena Lopeteguiho si pomaly môžu začať kupovať lístky do Ruska, aj keď definitívu postupu ešte nemajú.

Vo Vaduze boli dvakrát strelecky úspešní Álvaro Morata a Iago Aspas, po jednom presnom zásahu pridali Sergio Ramos, Isco, David Silva a v samom závere prikrášlil triumf vysokého favorita vlastným gólom domáci obranca Max Göppel. Štatistiky pripomínajú, že 8:0 je najvyššie španielske víťazstvo v súťažnom zápase na trávniku súpera a zároveň natiahnutie šnúry bez prehry na 61 stretnutí v rámci kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta.

„Ak nastúpite na takýto zápas, musíte si uvedomiť, že veľký rozdiel v kvalite treba potvrdiť aj na trávniku. Preto sme pristúpili k všetkému zodpovedne a snažili sa rozhodnúť čo najskôr,“ uviedol tréner Španielska Julen Lopetegui pre TV Movistar.

Španieli už po 16 minútach viedli 3:0 a súpera dostali tam, kde ho chceli mať. Celkovo mali 80-percentné držanie lopty a na strely na bránku dominovali 13:1. Vo všetkých streleckých pokusoch to bolo dokonca 28:1 pre hostí spoza Pyrenejí.

Zostrih zo zápasu.

„Zdá sa, že sme mali ľahký prvý polčas, ale nechceli sme sa len tak zastaviť. Potrebovali sme si užiť tento zápas a to sa nám aj podarilo. Samozrejme, najviac zo všetkého sú dôležité tri body na konci a to, že sme opäť bližšie k svetovému šampionátu,“ uviedol Álvaro Morata, cituje ho portál supersport.com.

Španieli majú pred záverečnými dvoma kolami zápasov v G-skupine náskok 3 bodov pred Talianmi a najmä o 17 gólov lepšie skóre ako ich veľkí rivali z Apeninského polostrova. Práve rozdiel v celkovom skóre je rozhodujúci faktor pri prípadnej rovnosti bodov. Ak presne o mesiac španielski futbalisti zdolajú doma Albáncov, malo by im to stačiť na postup z 1. miesta. Na Španielov potom ešte čaká duel v Izraeli, kým Taliani budú mať doma Macedóncov a predstavia sa aj v Albánsku. „Ako do každého zápasu pôjdeme do toho tak, aby sme získali tri body,“ pripomenul španielsky kouč Lopetegui.

debata chyba
Viac na túto tému: #španielska futbalová reprezentácia #kvalifikácia MS 2018