Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žiak vs. profesor. Taliani boli v Madride bez šance

Futbalová reprezentácia Španielska zvíťazila v šlágri sobotňajšieho programu európskej časti kvalifikácie o postup na budúcoročné MS do Ruska, keď v Madride zvíťazila nad Talianskom presvedčivo 3:0.

03.09.2017 11:22
Taliansko Bonucci Foto: ,
Sklamanie talianskych futbalistov po prehre v Madride.
debata

Hviezdou zápasu na Štadióne Santiaga Bernabéua v Madride bol ofenzívny univerzál miestneho Realu Isco. Už v prvom polčase zaznamenal dva presné zásahy, keď sa presadil v 14. a 40. min. Tretí klinec do talianskej rakvy zatĺkol Álvaro Morata v 77. min.

Španieli sa sobotňajším triumfom odpútali na čele tabuľky G-skupiny od svojho súpera na rozdiel troch bodov. Ak „La Furia Roja“ získa vo zvyšných troch eliminačných vystúpeniach minimálne 7 bodov, postúpi na „mundial“ bez ohľadu na výsledky talianskeho konkurenta.

Mnohí fanúšikovia sa tohto vrcholu „géčka“ nevedeli dočkať už od samotného žrebu kvalifikácie. V dueli, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodol o priamom postupujúcom z tejto skupiny na šampionát do Ruska, sa každé z mužstiev prezentovalo úplne odlišne.


A l v a r o M o r a t a G o a l by ZidaneHD

„Azúrová squadra“ sa v Madride doslova rozpadla, zatiaľ čo španielsky tím podal azda svoj najlepší výkon od vlaňajších ME vo Francúzsku. „Isco bol ďaleko pred všetkými ostatnými hráčmi na ihrisku. Keď sa k tomu pridala aj kreativita Andrésa Iniestu a rýchlosť Marca Asensia, hostia sa razom ocitli vo veľkých problémoch,“ napísal po skončení zápasu portál denníka AS.

„Bol to najdôležitejší zápas v doterajšom priebehu kvalifikácie. Zažili sme perfektný večer a zaslúžene sme zvíťazili. Sme súdržný tím a dnes sme to aj ukázali. V priebehu stretnutia som mal dve strely na bránku a dal som dva góly. Som rád, že som pomohol mužstvu, zvlášť na Bernabéu a proti Taliansku,“ povedal Isco pri mikrofóne televíznej stanice Movistar.

Taliansky kouč Gian Piero Ventura po prehre smútil. „Takmer každý hráč v španielskej zostave vyhral trikrát Ligu majstrov. V mojom tíme takí hráči nie sú. V druhom polčase sme sa mohli vrátiť do stretnutia. Náš problém však nespočíval vo finálnej fáze, ale v španielskej dominancii, fyzickej pripravenosti a futbalovosti. Isco bol dnes neuveriteľný. Je to skvelý futbalista. Musíme ísť ďalej, cieľom Talianska je účasť na MS v Rusku,“ cituje denník Marca slová 69-ročného Janovčana.

Jeho španielsky náprotivok Julen Lopetegui priznal, že ho potešili viaceré nadštandardné výkony, no zároveň zdôraznil, že „veľké veci vyhráva tím a nie individuality“.

„Som šťastný a spokojný. Nastúpili sme proti ťažkému súperovi, no vedeli sme, ako bude hrať. A výsledok? Myslím si, že vyplynul z našej veľkej sebadôvery a tímového ducha. Ukázali sme, že si vieme poradiť v komplikovaných situáciách. Musím poďakovať publiku na Bernabéu. Postoj fanúšikov bol perfektný. Veľmi nám pomohli,“ skonštatoval podľa webu football-espana.net 51-ročný Bask, ktorý šéfuje španielskej lavičke od minuloročného leta.

„Od môjho prvého dňa vo funkcii som spokojný s mojimi hráčmi. Ich sústredenosť a zodpovednosť sú príkladné. Veľké veci vyhráva tím, nie individuality,“ dodal Lopetegui.

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Španielsko #kvalifikácia MS 2018 vo futbale