Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stal sa najdrahším hráčom v histórii AS. Mladého Čecha ulovili Rimania

Vedenie AS Rím sa dohodlo so Sampdoriou Janov na prestupe útočníka Patrika Schicka. Informovala o tom agentúra ANSA. Podľa talianskych médií Rimania najskôr zoberú českého futbalového reprezentanta na ročné hosťovanie za päť miliónov eur a potom ho odkúpia za ďalších 33 miliónov.

28.08.2017 10:50 , aktualizované: 14:03
debata

Vedenie AS Rím sa dohodlo so Sampdoriou Janov na prestupe útočníka Patrika Schicka. Informovala o tom agentúra ANSA. Podľa talianskych médií Rimania najskôr zoberú českého futbalového reprezentanta na ročné hosťovanie za päť miliónov eur a potom ho odkúpia za ďalších 33 miliónov.

Celkovo by tak 21-ročný Schick mal stáť 38 miliónov eur, čím sa stane najdrahšou posilou v histórii rímskeho veľkoklubu. Rekord doteraz patril argentínskemu kanonierovi Gabrielovi Batistutovi. Toho Rimania v toku 2000 vykúpili z Fiorentiny za 36 miliónov.

Schick sa zároveň stane druhým najdrahším českým futbalistom po Pavlovi Nedvědovi. Ten v roku 2001 zamieril z Lazia Rím do Juventusu za 41 miliónov eur.

„Nie je to otázka peňazí. Schick je fenomén,“ povedal pred pondelkovými rokovaniami šéf Sampdorie Massimo Ferrero. „Taký hráč sa narodí raz za sto rokov. Je lepší ako Beckenbauer,“ do­dal.

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Rím #Sampdoria Janov #Patrik Schick