Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Sekulič má slovenské občianstvo. Obranca Slovana to Kozákovi neoznámil

Srbský futbalista Slovana Bratislava Boris Sekulič (nar. 21. októbra 1991) má už slovenské občianstvo. Rodák z Belehradu pôsobí v SR od augusta 2011, keď prišiel z FC Belehrad do MFK Košice.

26.08.2017 12:54
Boris Sekulič Foto: ,
Sprava: Boris Sekulič z ŠK Slovan Bratislava a Peter Orávik z FC Vion Zlaté Moravce.
debata

Odchovanec FK Zemun najprv odohral niekoľko duelov za košickú rezervu, neskôr sa stal už pevnou súčasťou a pilierom obrany A-tímu MFK. V lete 2015 prestúpil do Slovana a v drese „belasých“ pôsobí už tretiu sezónu a patrí medzi najskúsenejších obrancov vo Fortuna lige.

„O možnosti získať slovenské občianstvo som počul v klube. Napokon môj predchodca Marko Milinkovič ju tiež využil. Začal som zháňať k tomu potrebné dokumenty zo Srbska, vypísal som formuláre a potom mi nezostávalo nič iné len čakať. Trvalo to rok a približne pred dvoma týždňami sa všetko oficiálne dotiahlo. Na Slovensku som už šesť rokov a môžem smelo vyhlásiť, že sa tu cítim ako doma. Byť občanom SR je výborný pocit a pre mňa česť,“ povedal v rozhovore pre denník Šport Sekulič, ktorý na vyzvanie k možnosti prípadného štartu za slovenskú reprezentáciu do­dal:

„K tejto téme by som sa nerád vyjadroval. Nechcem si robiť žiadnu reklamu. Trénera národného tímu Jána Kozáka poznám a rešpektujem, veď ma viedol v Košiciach. Túto záležitosť s občianstvom som mu neoznámil a ani tak neurobím. Myslím si, že také niečo mi ani neprináleží.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #Boris Sekulič