Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sekulič má slovenské občianstvo. Obranca Slovana to Kozákovi neoznámil

Srbský futbalista Slovana Bratislava Boris Sekulič (nar. 21. októbra 1991) má už slovenské občianstvo. Rodák z Belehradu pôsobí v SR od augusta 2011, keď prišiel z FC Belehrad do MFK Košice.

26.08.2017 12:54
Boris Sekulič Foto: ,
Sprava: Boris Sekulič z ŠK Slovan Bratislava a Peter Orávik z FC Vion Zlaté Moravce.
debata

Odchovanec FK Zemun najprv odohral niekoľko duelov za košickú rezervu, neskôr sa stal už pevnou súčasťou a pilierom obrany A-tímu MFK. V lete 2015 prestúpil do Slovana a v drese „belasých“ pôsobí už tretiu sezónu a patrí medzi najskúsenejších obrancov vo Fortuna lige.

„O možnosti získať slovenské občianstvo som počul v klube. Napokon môj predchodca Marko Milinkovič ju tiež využil. Začal som zháňať k tomu potrebné dokumenty zo Srbska, vypísal som formuláre a potom mi nezostávalo nič iné len čakať. Trvalo to rok a približne pred dvoma týždňami sa všetko oficiálne dotiahlo. Na Slovensku som už šesť rokov a môžem smelo vyhlásiť, že sa tu cítim ako doma. Byť občanom SR je výborný pocit a pre mňa česť,“ povedal v rozhovore pre denník Šport Sekulič, ktorý na vyzvanie k možnosti prípadného štartu za slovenskú reprezentáciu do­dal:

„K tejto téme by som sa nerád vyjadroval. Nechcem si robiť žiadnu reklamu. Trénera národného tímu Jána Kozáka poznám a rešpektujem, veď ma viedol v Košiciach. Túto záležitosť s občianstvom som mu neoznámil a ani tak neurobím. Myslím si, že také niečo mi ani neprináleží.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #Boris Sekulič