Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šafranko túži naplniť očakávania Aalborgu, v šatni sa stretne s dvoma Slovákmi

Slovenský futbalový útočník Pavol Šafranko definitívne spečatil svoj prestup z DAC Dunajská Streda do dánskeho klubu Aalborg BK. Dvadsaťdvaročný zakončovateľ podpísal s novým zamestnávateľom zmluvu do 30. júna 2021. V Aalborgu bude hrávať s číslom 14 na drese.

20.08.2017 20:04 , aktualizované: 21.08.2017 18:15
Pavol Šafranko Foto: ,
Pavol Šafranko.
debata

„Šafranko je šikovný, pracovitý a fyzicky silný útočník. Má nos na góly a ako sme mali možnosť vidieť, na ihrisku dokáže vytvoriť priestor nielen sebe, ale aj spoluhráčom. Dúfame, že s jeho príchodom vzrastie sila nášho mužstva pri štandardných situáciách. Sme radi, že sme sa s Dunajskou Stredou dohodli. Šafranko je ambiciózny hráč, ktorý má to najlepšie ešte len pred sebou,“ vyhlásil pre oficiálny web Aalborgu športový riaditeľ Allan Gaarde.

Účastník nedávnych ME hráčov do 21 rokov v Poľsku, kde v prvom zápase proti domácemu výberu (2:1) dokonca strelil víťazný gól, verí, že v novom pôsobisku naplní očakávania, ktoré doňho vkladajú.

„Záujem Aalborgu som registroval už dlhšie. Funkcionári dánskeho klubu boli vytrvalí, čo tiež výrazne prispelo k môjmu rozhodnutiu prestúpiť práve sem. Teším sa na nový začiatok. Pre mňa ako útočníka je tiež dôležité, že klub aj hlavný tréner vyznávajú ofenzívnu filozofiu. Taktiež viem, že Aalborg je známy silnou kultúrou rozvoja mladých hráčov. Urobím maximum, aby som splnil očakávania klubu,“ skonštatoval Šafranko, ktorý bude zdieľať šatňu s dvoma krajanmi – stredopoliarom Filipom Lesniakom a útočníkom Jakubom Sylvestrom.

Šikovný zakončovateľ a veľký bojovník začal s futbalom v rodnej obci Brusnica. Prvú registračku dostal v Stropkove, odkiaľ v šestnástich rokoch prestúpil do Prešova. Dobrými výkonmi sa zviditeľnil na hosťovaní v Podbrezovej, vlani na jeseň si v drese „železiarov“ pripísal 18 ligových štartov a prvé štyri góly v najvyššej súťaži.

Na Žitný ostrov prišiel počas uplynulej zimnej prestávky. V „žlto-modrom“ drese odohral dokopy 16 stretnutí vo Fortuna lige, na konto si pripísal ďalších šesť gólov a tri asistencie.

Aalborg BK je štvornásobný dánsky šampión (naposledy sa tešil z titulu v sezóne 2013/2014), trojnásobný víťaz domáceho pohára a prvý dánsky tím, ktorý sa kvalifikoval do skupinovej fázy Ligy majstrov (1995).

debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #Pavol Šafranko #Aalborg BK