Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Kúzelník i umelec. Hviezda Realu má psa s menom Messi

Pohotovosť, rýchlosť, um a najmä šibalská šikovnosť. Predstavte si situáciu: ste v šestnástke súpera - s loptou na nohe. Do kombinácie sa vám núka jediný spoluhráč. V strehu je šestica brániacich súperov. Neriešiteľná situácia? Možno. Nie však pre Isca.

09.08.2017 14:17
debata
Isco oslavuje gól Realu Madrid do siete... Foto: Reuters, PETER CZIBORRA
Isco Isco oslavuje gól Realu Madrid do siete Manchestru United v zápase Európskeho superpohára.

Stredopoliar Realu Madrid vykľučkoval z pozície, pri ktorej nemal na výber veľa možností, priam geniálne. V momente, keď sa dotkol lopty naposledy, zdvíhal od radosti ruky nad hlavu. V zápase Európskeho superpohára, v ktorom španielsky gigant čelil Manchestru United, strelil 25-ročný futbalista rozhodujúci gól.

Zverenci Zinedina Zidana aj vďaka nemu zvíťazili v Skopje 2:1 a potvrdili, že na európskom tróne sedia oprávnene.

Zostrih zápasu, Iscov gól v čase 2:10

„Tento chlapec sa neustále zlepšuje. Jeho gól je toho dôkazom. Keď si Isco obuje kopačky, mení sa na futbalového umelca," hovoril po zápase Zidane. Mimochodom, španielske médiá ihneď pripomenuli Francúzove tance s loptou, ktoré dokáže Isco v dôležitých okamihoch napodobniť.

„Dobrá správa pre Španielsko: vo svojom strede má nového Andrésa Iniestu. A teraz zlá správa pre Barcelonu: hrá v drese Realu Madrid," vtipne poznamenal na Iscovu adresu britský denník Daily Mail.

Mimochodom, jeden z Iscových psov (labradorov) sa – paradoxne – volá Messi…

❤️guiño de isco a cleveland, jugará en la @nba ?? O en Holanda?Jajaja

Příspěvek sdílený Isco Alarcon Suarez (@iscoalarcon),

Hráč, ktorý prešiel od šestnástich rokov všetkými reprezentačnými výbermi Španielska, má v tíme víťaza Ligy majstrov pevné miesto. Natoľko, že údajne práve kvôli nemu pozmenil Zidane pre túto sezónu rozostavenie Realu zo 4–3–3 na 4–4–2. Obetoval tak jednu trojice superhviezd. Je pravdepodobné, že niektorému z útočných es – Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Gareth Bale – sa v zápasoch neujde miesto v základnej zostave.

Napokon, výnimočné kvality rodáka z Málagy uznáva každý z jeho spoluhráčov. V šatni mu nepovedia inak ako Magia – kúzelník.

Isco dokáže s loptou na nohe divy. Je pohotový v zakončení, vynaliezavý pri tvorení hry, takmer bezchybný v prihrávkach. Jeho prínos je však aj v čomsi inom. Svedomito si plní defenzívne povinnosti, súbojom sa napriek drobnejšej postave (176 cm) nevyhýba.

Aj preto je v súčasnosti Iscova cena podstatne vyššia, za akú ho pred štyrmi rokmi Real vykúpil z Málagy. Madridčania vtedy zaplatili za mladíka 30 miliónov eur.

Rastúcej hodnote španielskej nádeje sa nemožno čudovať. Veď už teraz má v životopise niekoľko významných poznámok: je trojnásobným víťazom Ligy majstrov, toľkokrát sa tešil aj z triumfu v Európskom superpohári. Poláskal sa tiež s trofejou pre víťaza španielskej ligy či domáceho pohára.

To je vizitka hodná šampióna. A výraznej opory najlepšieho futbalového tímu súčasnosti…

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Isco #Európsky superpohár