Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kiksy ho stáli miesto v bránke. Sparta posadila Dúbravku na lavičku

Na nevydarený úvod sezóny v podaní futbalistov AC Sparta Praha doplatil aj brankár Martin Dúbravka. Slovenský brankár sa po svojom letnom príchode z Liberca na Letnú vypracoval na jednotku medzi troma žrďami, ale o svoju pozíciu rýchlo prišiel.

08.08.2017 15:18
Martin Dúbravka Foto:
Martin Dúbravka.
debata

Tri súťažné zápasy bez víťazstva ho stáli miesto v bránke, v ktorej dal najnovšie taliansky tréner „rudých“ Andrea Stramaccioni prednosť Tomášovi Koubekovi. Aj jeho zásluhou Sparta v pondelok zabodovala naplno, keď v 2. kole I. českej ligy zvíťazila na ihrisku Mladej Boleslavi 1:0. Prvýkrát v sezóne si navyše udržala čisté konto.

„Momentálne je jednotkou Koubek. Je iba na ňom, či si túto pozíciu udrží. Na začiatku som bol na Tomáša veľmi prísny. Na prvý tréning neprišiel v dobrej forme a ani kondícii. Schudol, nebudem však hovoriť koľko presne. Vrátil sa do formy a je pripravený,“ vyhlásil Stramaccioni, ktorého citoval server iDnes.cz.

V prvých troch stretnutiach novej sezóny dostal prednosť Dúbravka. Dvadsaťosemročný rodák zo Žiliny sa však víťazstva v drese Sparty nedočkal – prehra 0:2 s Crvena zvezda Belehrad v 3. predkole Európskej ligy, ligová remíza 1:1 s Bohemians 1905 a domáce zaváhanie 0:1 v odvete EL so spomenutým srbským klubom.

Na výkony jeho i celého mužstva sa zniesla vlna kritiky. Príležitosť dostal Koubek, ktorý si však nie je istý, že už „vyhral“ boj o post jednotky: „V Boleslavi som chytal a za týždeň to zase môže byť inak. Uvidíme, na koho tréner ukáže.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #Martin Dúbravka