Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cristiano Ronaldo sa bráni pred súdom. Hrozí mu pokuta a väzenie

Futbalista Realu Madrid Cristiano Ronaldo prišiel pred súd v Španielsku, aby odpovedal na otázky v rámci vyšetrovania, ktoré má preukázať jeho vinu alebo nevinu v kauze daňových podvodov.

31.07.2017 15:38
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Atmosféra pred súdom s Cristianom Ronaldom. Vyhrávaj férovo, znie odkaz na transparente.
debata

Na súd číslo 1 v Pozuelo de Alarcon na predmestí Madridu dorazil o hodinu a pol skôr, než bol predvolaný. Schôdzka sa uskutočnila za zatvorenými dverami. Portugalský hráč vošiel bočným vchodom, aby sa vyhol húfom novinárov, ktorí sa zhromaždili pri hlavnom vstupe do budovy. Sudca zaznamenal Ronaldovu výpoveď, ktorá by mala vniesť viac svetla do vyšetrovania.

V júni štátny prokurátor obvinil Ronalda zo štyroch daňových podvodov v rokoch 2011–2014 v hodnote 14,7 milióna eur. Podľa prokurátora mal za týmto účelom použiť fiktívne spoločnosti mimo Španielska, aby zakryl príjmy z imidžových práv. Malo ísť o subjekt z Panenských ostrovov.

Futbalista deklaroval príjmy v spomínanom období v daňovom priznaní z konca roka 2014 vo výške 11,5 milióna eur, pričom podľa prokurátora zarobil až 43 miliónov. Peniaze mal podľa priznania získať na nehnuteľnostiach, pri ktorých je podstatne nižšie daňové zaťaženie.

Žalobca povedal, že Ronaldo nepriznal príjmy vo výške 28,4 milióna eur z podstúpenia imidžových práv na roky 2015 až 2020 do inej spoločnosti so sídlom v Španielsku.

Obvinenia sa netýkajú jeho príjmov v Reale Madrid. Hráč akékoľvek pochybenie odmieta. Agentúra Gestifute, zastupujúca Ronalda, sa vyjadrila, že do dnešných dní 32-ročný futbalista platí dane ako má, pričom používa rovnakú finančnú schému, ako to bolo počas jeho pôsobenia v Manchestri United.

Hráč akékoľvek pochybenie odmieta. Počas 90-minútového vypočúvania podľa oficiálneho stanoviska, ktoré vydala Ronaldova PR agentúra, sudkyni povedal: „Nikdy som nič neskrýval a nemal som v úmysle vyhnúť sa daniam.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Real Madrid