Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Deväťročný syn Patricka Kluiverta má kontrakt so športovým gigantom

Deväťročný syn bývalého futbalového reprezentanta Holandska Patricka Kluiverta a americký športový gigant Nike uzatvorili 5-ročný kontrakt.

27.07.2017 16:14
debata

Very proud signed my first contract with @nike

Příspěvek sdílený Shane Kluivert (@shanekluivert),

jmladší z futbalového klanu Kluivertovcov, ktorý hráva v jednom z mládežnickych tímov Paríža Saint Germain, sa tým pochválil na sociálnej sieti Instagram. „Som veľmi hrdý, že mám túto prvú zmluvu,“ napísal 9-ročný Shane Kluivert.

Okrem talentu na futbal je nadpriemerne zručný aj na sociálnych sieťach, na Instagrame ho sleduje 125 000 fanúšikov, nielen ako kope do lopty, ale napríklad aj ako varí. Informuje o tom aj portál ORF.

Jeho otec Patrick Kluivert (41) bol až do tohto leta technickým riaditeľom práve v parížskom veľkoklube, ktorý v ostatnej edícii Ligy majstrov v osemfinále nestačil na FC Barcelona po divokých výsledkoch (4:0 doma, 1:6 vonku).

Videopocta Patrickovi Kluivertovi

Patrick Kluivert je víťaz Ligy majstrov v drese Ajaxu Amsterdam zo sezóny 1994/1995 aj člen tímu Holandska na MS 1998 vo Francúzsku, ktorý sa dostal až do semifinále a v súboji o bronzové medaily podľahol Chorvátsku. Ako asistent trénera bol bývalý skvelý útočník pri holandskom bronze na MS 2016 v Brazílii.

Patrick Kluivert má aj ďalších troch synov ešte z prvého manželstva. V jeho šľapajach kráča najmä 18-ročný Justin, ktorý je útočníkom v juniorskej akadémii Ajaxu a snaží sa dostať či vrátiť späť do prvého tímu. Pred vyše rokom už absolvoval premiéru v Eredivisie a v drese slávneho amsterdamského klubu si už pripísal dva góly.

debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž Saint-Germain #Patrick Kluivert