Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Maradona podporuje videorozhodcu. Priznal, že pri 'Božej ruke' mal šťastie

Bývalý legendárny útočník Diego Maradona je zástancom zavedenia videorozhodcu vo futbale. A to napriek tomu, že keby počas jeho kariéry existoval, neuznal by jeho slávny gól rukou vo štvrťfinále majstrovstiev sveta v roku 1986 proti Anglicku.

25.07.2017 17:53
Diego Maradona, Gianni Infantino Foto: ,
Diego Maradona (vľavo) v debate s prezidentom FIFA Giannim Infantinom pred finále Pohára konfederácií 2017.
debata

Argentína vtedy vyhrala 2:1 a Maradona strelil oba góly. Pri prvom tečoval loptu päsťou cez hlavu vybiehajúceho brankára Petera Shiltona a postaral sa o jeden z najkontrover­znejších momentov futbalovej histórie. Pri druhom zase o jeden z najslávnejších, pretože pri sóle obišiel päť anglických hráčov.

Maradona navyše po zápase ešte viac rozvíril emócie tým, že úvodný gól označil za „Božiu ruku“. „Kedykoľvek hovorím o potrebe zavedenia videa, vždy si na naň spomeniem. Keby vtedy bolo video, určite by ho neuznali. Mali sme šťastie, že to vtedy rozhodca nevidel. Dnes už je situácia úplne iná,“ uviedol.

FIFA testovala videorozhodcu na nedávnom Pohári konfederácií v Rusku a v nadchádzajúcej sezóne by ho mali zaviesť v nemeckej a talianskej lige. Arbiter ho bude môcť využiť pri sporných situáciách pri strelení gólu, penaltách a udelení červenej karty. „Ľudia síce tvrdia, že to bude akurát zdržiavať, ale tak to nebude,“ vyhlásil Maradona.

„Vzhľadom na to, ako rýchlo sa vyvíjajú technológie a skoro každý šport video využíva, prečo by sme ho nemohli použiť aj vo futbale? Futbal nesmie zaspať dobu,“ dodal majster sveta z roku 1986, ktorý momentálne trénuje v Spojených arabských emirátoch.

debata chyba
Viac na túto tému: #Diego Maradona #videorozhodca