Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VSS Košice si zahrá II. ligu, domáci trávnik bude mať v Žiline

Nový ročník druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaže sa koncom júla môže začať, na štart sezóny 2017/2018 je všetko pripravené.

20.07.2017 15:30
MŠK Žilina, štadión, ilustračná Foto: ,
Štadión MŠK Žilina.
debata

Informuje o tom oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ). Po tohtotýždňovom rokovaní asociácie klubov II. ligy a vedúceho oddelenia riadenia súťaží SFZ Miroslava Richtárika sa v stredu popoludní skompletizovala potrebná dokumentácia od druholigových klubov.

V II. lige bude naďalej účinkovať aj jej minuloročný víťaz VSS Košice, ktorý nesplnil požadované kritériá na štart vo Fortuna lige (Košičanov nahradil druhý tím konečnej tabuľky 2016/2017 FC Nitra, pozn.) – svoje domáce duely odohrá na štadióne v Žiline.

„Čakali sme na konečné rozhodnutie VSS Košice, kde hodlá hrávať svoje domáce zápasy. Na SFZ nám bola predložená zmluva s MŠK Žilina, podľa nej je v tejto chvíli domovským stánkom VSS Košice štadión pod Dubňom,“ vysvetlil Richtárik pre web SFZ.

Zmena domovského štadióna je možná aj v priebehu ročníka, takže VSS, ale aj iný účastník druholigovej súťaže, môže pri dodržaní stanovených pravidiel vyriešiť otázku domácich zápasov aj iným stánkom.

“V tejto chvíli už administratívne nič nebráni tomu, aby sa koncom júla začal nový ročník druhej najvyššej ligovej súťaže na Slovensku,” doplnil Miroslav Richtárik.

V regionálnych tretích ligách v minulej sezóne triumfovali FK Inter Bratislava (región Bratislava), KFC Komárno (západ), ŠKM Liptovský Hrádok (stred) a Slavoj Trebišov (východ) a tým si vybojovali aj právo štartu v nastávajúcom ročníku II. ligy 2017/2018. Z ekonomických dôvodov stiahlo vedenie Liptovského Hrádku prihlášku do II. ligy, a tak „prišlo“ na druhého v konečnej klasifikácii „stredu“ – B-tím Podbrezovej.

Nový ročník slovenskej druholigovej súťaže po schválení 3. júna 2016 delegátmi na riadnej konferencii Slovenského futbalového zväzu (SFZ) v Bratislave sa bude hrať so 16 účastníkmi a s celoslovenskou pôsobnosťou. Nahradí sa tak doterajší dvojskupinový model II. ligy a zruší sa tzv. demarkačná čiara, ktorá delila futbalové Slovensko na západ a východ.

Program 1. kola nového ročníka II. ligy (zdroj: futbalnet.sk):
Piatok 28. júla: FC Lokomotíva Košice – MFK Lokomotíva Zvolen (17.00 h)
Sobota 29. júla: MFK Skalica – KFC Komárno, FC ŠTK 1914 Šamorín – Slavoj Trebišov, FC VSS Košice – FK Železiarne Podbrezová „B“ (hrá sa v Žiline), MFK Tatran Liptovský Mikuláš – FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa, Partizán Bardejov – FK NOVES Spišská Nová Ves (všetky o 17.00 h)
Nedeľa 30. júla: MŠK Žilina „B“ – FK Inter Bratislava, ŠKF Sereď – FK Poprad (oba o 17.00 h)

debata chyba
Viac na túto tému: #VSS Košice