Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poliaci chcú na Mihalíkovi zarobiť. Záujem je aj v Anglicku

Slovenský futbalový krídelník Jaroslav Mihalík bol v nedávnych týždňoch aktérom jednej z najzamotanejších transferových ság v Európe. Všetko odštartoval zimný odchod zo Slavie Praha na hosťovanie do Cracovie Krakov.

19.07.2017 16:40
Jaroslav Mihalík Foto: ,
Jaroslav Mihalík.
debata

Rodák zo Spišskej Novej Vsi chcel pred ME hráčov do 21 rokov v Poľsku nabrať zápasovú prax. Jar mu nevyšla podľa predstáv a prezident krakovského klubu Janusz Filipiak dokonca v máji verejne vyhlásil, že uplatnenie si opcie na prestup Mihalíka za 850-tisíc eur by bol príliš veľký risk a talentovaný Slovák sa po skončení hosťovania vráti do Prahy.

Situácia 22-ročného ofenzívneho futbalistu sa však bleskovo zvrtla. Veľmi dobre sa prezentoval na mládežníckych ME, funkcionári Cracovie odrazu zmenili rétoriku a koncom júna napokon využili možnosť získať hráča natrvalo.

„Mesiac predtým som čítal, že ma tu nechcú. Nastavil som sa už, že sa vrátim do Prahy, ale tri dni pred uplynutím termínu Slavia za mňa zinkasovala peniaze,“ vyhlásil Mihalík v interview pre dziennikpolski24­.pl. Otázke, či ho potešila náhla zmena postoja Cracovie, sa vyhol. „Taký je futbal,“ doplnil.

Krakovský klub zrejme pred uplatnením opcie šípil, že Mihalíka by zanedlho mohol predať do bohatšieho klubu, navyše za vyššie odstupné. Nie je vylúčené, že niekdajší hráč MŠK Žilina odíde z Krakova ešte v priebehu letného prestupového obdobia.

„Mám ponuky z Anglicka, Talianska a Turecka, ale ak budem musieť zostať v Cracovii, tak zostanem. Určite by som chcel ísť do západnej Európy a skúsiť to v inej lige, veď kto by nechcel? Pozdávalo by sa mi pôsobenie v Španielsku. La Liga je moja vysnívaná súťaž. Páčia sa mi ligy, ktoré stoja na technických hráčoch. Neviem, kedy sa definitívne vyjasní moja situácia. Myslím si, že momentálne sú šance na odchod z Cracovie a zotrvanie v klube 50 na 50,“ skonštatoval Jaroslav Mihalík.

V Poľsku sa minulý týždeň začal nový ročník tamojšej najvyššej súťaže Ekstraklasy. Cracovia na úvod doma remizovala s Piastom Gliwice (1:1) a Mihalík pod novým trénerom Michalom Probierzom nastúpil v základnej zostave. Na ihrisku strávil niečo vyše hodinu.

„Som spokojný s jeho výkonom, vydal zo seba množstvo energie. Myslím si, že dokáže oveľa viac,“ vyhlásil 44-ročný Probierz.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cracovia Krakov #Jaroslav Mihalík