Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Užíval si búrlivý život a kráľovský plat. Z bývalého futbalistu United je kňaz

Bývalého severoírskeho futbalista Philipa Mulryna cez víkend vysvätili na kňaza a zavŕšil tak veľkú životnú premenu.

10.07.2017 15:21
debata

Niekdajší hráč Manchestru United, ktorý kedysi zarábal až 600 000 libier (okolo 678 000 eur) ročne a užíval si búrlivý život, spojil svoju budúcnosť v rímskokatolíckej cirkvi s dominikánskym poriadkom a prijal sľub chudoby.

Tridsaťdeväťročný rodák z Belfastu nastúpil na novú životnú cestu v roku 2009, keď definitívne ukončil športovú kariéru a vstúpil do seminára. Vlani v septembri zložil rehoľný sľub a na začiatku novembra ho vysvätili na diakona. Sobotňajšieho vysvätenia otca Mulryneho sa ujal arcibiskup Joseph Augustine Di Noia, ktorý na ceremoniál pricestoval z Ríma.

Mulryne prešiel mládežníckymi tímami Manchestru United, ale v mužstve nabitom hviezdami sa nepresadil. Na Old Trafford sa stretával s Davidom Beckhamom, Paulom Scholesom či Karlom Poborským, za United však odohral v Premier League jediný zápas. V roku 1999 odišiel do Norwichu, kde strávil väčšinu kariéry. Lúčil sa angažmánom v Cardiffe a Leyton Orient.

Ako futbalista si užíval život, jeho priateľkou bola modelka Nicola Chapmanová. Jeho pôsobenie v národnom tíme Severného Írska, za ktorý odohral 27 zápasov, sa skončilo v roku 2005, keď ich s klubovým spoluhráčom Jeffom Whitleym po fláme na reprezentačnom zraze kouč Lawrie Sanchez vyradil z kádra.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Philip Mulryne