Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Angličania smútia. Chlapček, ktorý miloval futbal, zomrel

Jeden z najpamätnejších okamihov, ktorý sa v uplynulej sezóne udial na anglickej futbalovej scéne, sa viac nezopakuje. Šesťročný fanúšik Bradley Lowery podľahol zákernej rakovine.

08.07.2017 12:40
Jermaine Defoe Foto:
Jermaine Defoe a jeho malý kamarát.
debata

Ešte v utorok ho v nemocnici stihol navštíviť útočník Jermain Defoe, ktorý chlapčeka podporoval a snažil sa zmierniť jeho ťažký údel. V piatok rodičia malého Bradleyho informovali prostredníctvom sociálnych sietí o úmrtí svojho potomka.

„Náš statočný chlapec odišiel s anjelmi na večnosť. Bol to náš superhrdina, bojoval zo všetkých síl. Neexistujú slová, ktorými by sa dalo popísať naše zlomené srdce. Ďakujeme všetkým za podporu a vrúcne slová,“ uviedli chlapčekovi rodičia.

Malý Bradley najviac na svete miloval futbal, klub AFC Sunderland a anglický národný tím. Pred marcovým zápasom Anglicka s Litvou v rámci kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska dokonca sprevádzal útočníka Defoea na ihrisko.

Keď 34-ročnému zakončovateľovi Bournemouthu, ktorý v ostatných dvoch ročníkoch hrával za Sunderland, pred niekoľkými dňami oznámili, že jeho kamarátovi neostáva veľa času, neubránil sa slzám. Ako napísal Evening Standard, Defoe je z Bradleyho smrti veľmi zronený.

„Prežil krátky, ale inšpiratívny život. Moje myšlienky patria jeho rodine a priateľom. Česť jeho pamiatke,“ vyhlásil niekdajší kapitán Anglicka Alan Shearer.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jermain Defoe