Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messi má na stole novú zmluvu. Barcelona si ho chce poistiť do roku 2021

Argentínska futbalová hviezda Lionel Messi čoskoro spojí najbližšie roky svojej kariéry s FC Barcelona. Katalánsky klub v stredu predpoludním prostredníctvom svojho webu informoval, že Messi po návrate do Barcelony podpíše nový kontrakt, ten zaručí jeho zotrvanie v tíme "blaugranas" do 30. júna 2021.

05.07.2017 23:12
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi.
debata

Súčasná zmluva je do júna 2018, termín bol v ostatných mesiacoch podnetom pre početné špekulácie. Podľa viacerých španielskych zdrojov bude súčasťou novej dohody aj výstupná klauzula vo výške 300 miliónov eur.

„Nový kontrakt je posolstvom, že spojenie Messiho s naším klubom potrvá do konca jeho kariéry. Máme svoje ciele a s ním ich dosiahneme ľahšie. Leo chce byť spolu s nami súčasťou histórie a veríme, že nás čaká mnoho spoločných rokov,“ povedal prezident FC Barcelona Josep Bartomeu.

FC Barcelona je jediným klubom, za ktorý tento 30-ročný útočník počas seniorskej kariéry hral. V jej drese má na konte rekordných 507 gólov, s 58 zásahmi mu patrí prvenstvo aj v historickom poradí kanonierov argentínskej reprezentácie. Päťkrát získal Zlatú loptu určenú najlepšiemu hráčovi roka. Má osem španielskych titulov, štyri prvenstvá v Lige majstrov a je držiteľom nespočetného množstva individuálnych ocenení a rekordov i ďalších tímových úspechov na klubovej aj reprezentačnej úrovni. V rozhovore pre ESPN nedávno vyjadril túžbu ukončiť kariéru v FC Barcelona.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Lionel Messi