Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan mal trofej na dosah. Napokon sa po penaltách teší Zlín

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava neuspeli v piatkovom premiérovom dueli o Česko-slovenský superpohár, v ktorom si zmerali sily víťazi národných pohárových súťaží. Na trávniku v Uherskom Hradišti sa duel proti FC Fastav Zlín skončil nerozhodne 1:1, v rozstrele zo značky pokutového kopu uspel český tím 6:5.

23.06.2017 20:20 , aktualizované: 22:50
Slovan, Sparta Foto: ,
Ilustračná fotografia.
debata (3)

Na trávniku v Uherskom Hradišti sa duel úradujúceho slovenského vicemajstra proti 6. tímu uplynulej ligovej sezóny FC Fastav Zlín skončil v riadnom hracom čase nerozhodne 1:1, nepredlžovalo sa a v následnom rozstrele zo značky pokutového kopu uspel český tím 6:5.

Na Mestskom štadióne Miroslava Valentu strelil prvý gól zápasu v 18. min český novic v drese „belasých“ z Ružomberka Jakub Mareš, ktorého pokus za vlastného brankára Stanislava Dostála usmernil slovenský zadák v drese FC Fastav Róbert Matejov. V 84. min nevyužil ideálnu príležitosť na definitívu stredopoliar Vukan Savičevič a prišiel trest. Zlínu sa podarilo vyrovnať v 89. min, keď po ruke stopéra Milana Rundiča v šestnástke premenil pokutový kop Jean-David Beauguel. Po remíze 1:1 prišiel na rad penaltový rozstrel, v ktorom v siedmej sérii nepochodil kapitán Slovana Boris Sekulič, ale hrdina duelu Jean-David Beauguel sa nemýlili a spečatil víťazstvo a zisk trofeje pre Zlín. Hoci si brankár Slovana Dominik Greif na loptu siahol, pokus 25-ročného rodáka zo Štrasburgu skončil v jeho sieti. Predtým neuspeli za Zlín Antonín Fantiš a za Slovan Milan Rundič.Slovan v piatkovom dueli neuspel napriek tomu, že mal prevahu a loptu viac na svojich kopačkách (v percentuálnom vyjadrení 64 % – 36 %).

Pre zverencov trénera „belasých“ Ivana Vukomanoviča to bola v Uherskom Hradišti generálka na budúcotýždňový štvrtkový prvý duel 1. predkola Európskej ligy 2017/2018 v arménskom Jerevane proti domácemu Pjuniku. Naopak, FC Fastav Zlín má už istotu účinkovania v skupinovej fáze tejto druhej najvýznamnejšej európskej pohárovej klubovej súťaže.

FC Fastav Zlín – ŠK Slovan Bratislava 1:1 (0:1), na pokutové kopy: 6:5

  • Góly: 89. Beauguel (z pok. kopu) – 17. Mareš, ŽK: 59. Bartošák – 51. Sekulič, 53. Savičevič, 81. Mareš, rozhodovali: Proske – Pelikán, J. Paták (všetci ČR)
  • Zlín: S. Dostál – Pazdera, Bačo, Gajič, Matejov – Bartolomeu (60. Džafič), Hnaníček, Ibrahim Traoré, Štípek (46. Bartošák) – L. Holík (79. Fantiš), Beauguel
  • Slovan Bratislava: Greif – Sekulič, Saláta, Rundič, F. Kubík – Kóňa, V. Savičevič – Schet (67. F. Oršula), Soumah (52. De Kamps), Hološko – Mareš (86. Vittek)

Hlasy:

Bohumil Páník (tréner FC Fastav Zlín): „Prvý polčas dnešného stretnutia vyznel jednoznačne pre Slovan. Bolo vidieť, že jeho hráči sú aktívnejší, viac držali loptu, my sme sa skôr iba bránili. Dostali sme trochu nešťastný gól, ale tak to niekedy vo futbale býva. Cez polčasovú prestávku sme si overili, ako sú na tom hráči zdravotne a po zmene strán sme to viac rozbalili. Museli sme pritvrdiť v osobných súbojoch v strede ihriska, kde sme boli dovtedy dosť pozadu. V momente, keď sme siahli po vlastných zbraniach, náš výkon sa zlepšoval. Podľa môjho názoru sme si za druhý polčas zaslúžili streliť vyrovnávajúci gól. Stretnutie potom správne vygradovalo a diváci si mohli užiť dobrý adrenalín pri pokutových kopoch, ktoré sú vždy lotériou.“

Ivan Vukomanovič (tréner ŠK Slovan Bratislava): „My sme stratili tento zápas slabou efektivitou premieňania šancí a opäť raz nezvládnutým záverom. V prvom polčase sme kontrolovali hru a okrem gólu sme mali ďalšie tri – štyri príležitosti. Vyšli nám kombinačné akcie, ktoré trénujeme, no bez gólového efektu. Po zmene strán prišlo vynútené striedanie Soumaha, ktorý hlásil problémy so svalom a nechceli sme nič riskovať. Päť minút pred koncom duelu mal Vukan Savičevič vyloženú šancu, keď mohol rozhodnúť, no nestalo sa. Chýbal nám ten druhý gól. Možno sa budem opakovať, ale nezvládnutý záver bol znova o charaktere a zbytočnej chybe. V takých chvíľach sa musíte naplno koncentrovať a za žiadnu cenu nedopustiť, aby súper skóroval. Som veľmi smutný, že sme zápas napokon prehrali a nepriniesli do Bratislavy vytúženú trofej. Od soboty opäť trénujeme a už budeme smerovať prípravu na pohárový duel v Jerevane. V spolupráci s vedením sa ešte budeme snažiť posilniť mužstvo, potrebujeme zvýšiť konkurenciu a priniesť potrebnú kvalitu.“

3 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #česko-slovenský Superpohár #FC Fastav Zlín