Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šok v Argentíne. Štvrtoligista vyradil slávny klub. Pomáhal si ihlou

Futbalista argentínskeho klubu Sport Club Pacific zo štvrtej ligy sa priznal, že v súbojoch v pohárovom zápase so slávnymi Estudiantes si pomáhal pichaním ihlou. Od vedenia klubu, ktorý po výhre 3:2 senzačne postúpil, mu za to hrozí prepustenie.

15.06.2017 16:36
debata

Stopér Federico Allende v rozhovore po zápase uviedol, že sa inšpiroval u trénera argentínskych majstrov sveta z roku 1986 Carlosa Bilarda, ktorý si počas hráčskej kariéry pomáhal podobne nečistými trikmi. V zápase s Estudiantes si to odniesol útočník Juan Otero.

„Musel som sa obrátiť k veľkému Bilardovi a toho chudáka (Otera) to úplne rozhodilo,“ vyhlásil Allende. „Ale čo som mal robiť? Vedeli sme, že musíme hrať zákerne, pretože to hráči z prvej ligy nemajú radi. Asi ma nenávidia, ale taký je futbal,“ dodal.

Otero sa počas zápasu na Allendeho niekoľkokrát sťažoval u rozhodcu, ten však nezasiahol. „Viem, že to pre neho bol najväčší zápas v živote, ale stále je to len futbal,“ vyhlásil na súperovu adresu kolumbijský útočník.

Incident však nenechal chladným predsedu Pacifica Héctora Moncada, podľa ktorého Allendeho správanie zatienilo slávne víťazstvo, a odporučil hráča prepustiť. „Som v šoku, pretože znehodnotil prácu celého tímu,“ povedal funkcionár.

debata chyba
Viac na túto tému: #Argentína #argentínska futbalová liga