Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbal spája. Pozrite sa, ako Francúzi spolu s Angličanmi spievali hit od Oasis

Za sprievodu veľkého hitu 90-tych rokov od skupiny Oasis si v utorok uctili futbalisti Francúzska a Anglicka pred vzájomným zápasom pamiatku obetí nedávnych teroristických útokov v Manchestri a Londýne.

14.06.2017 15:34
Francúzsko, Anglicko Foto:
Kapela, ktorá na Stade de France zahrala známu pieseň skupiny Oasis - Don´t look back in anger.
debata

Na trávnik štadióna Stade de France nastúpili oba tímy za zvukov piesne „Don't Look Back in Anger“ (Neobzeraj sa v hneve).

Táto skladba manchesterskej kapely zo slávneho albumu (What 'the Story) Morning Glory? z roku 1995 zaznela v posledných dňoch niekoľkokrát ako pripomienka na obete terorizmu v Británii. Minulý týždeň ju na charitatívnom koncerte v Manchestri zaspievali Chris Martin z Coldplay a Ariana Grandeová. Práve koncert americkej speváčky v Manchestri 22. mája sa stal terčom teroristov, ktorých samovražedný atentát si vyžiadal 22 mŕtvych a desiatky zranených.

Na počesť obetí teroristov v Británii usporiadatelia navyše prehodili poradie štátnych hymien, ktorých text „bežal“ na veľkoplošnej obrazovke na štadióne. Hráči oboch tímov sa pred zápasom spoločne vyfotili a spolu s fanúšikmi držli minútu ticha.

Aj Francúzsko bolo v posledných rokoch dejiskom niekoľkých teroristických útokov. Jeden z nich sa odohral v novembri 2015 práve pri Stade de France, kde sa práve konal zápas Francúzska s Nemeckom.

debata chyba
Viac na túto tému: #anglická futbalová reprezentácia #francúzska futbalová reprezentácia