Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ramsey ako Panenka. Pozrite si padáčik Walesana do rovnakej belehradskej bránky

Stredopoliar Walesu Aaron Ramsey skóroval v 35. minúte zápase D-skupiny kvalifikácie MS 2018 do rovnakej belehradskej bránky ako Antonín Panenka pri triumfe Československa vo finále ME 1976.

12.06.2017 09:00 , aktualizované: 14:55
debata
zväčšiť Penalta Aarona Ramseyho v Belehrade v štýle... Foto: SITA/AP, Darko Vojinovic
Aaron Ramsey, Antonín Panenka Penalta Aarona Ramseyho v Belehrade v štýle Antonína Panenku.

Penaltu zahral podobne ako legendárny rodák z Prahy pred vyše štyridsiatimi rokmi – drzým padáčikom, aj keď strela hráča Arsenalu smerovala viac k tyči. „O tom som nevedel, ale je to pekný detail,“ citoval Ramseyho Skysports.com.

Penalta Aarona Ramseyho

„Bol som pokojný a veril som si. Brankár si vypýtal loptu, tak som mu ju podal a on mi hovorí: ‚Dáš to po zemi do stredu, takže zostanem stáť‘. Tak som sa rozhodol strieľať doprava a našťastie to tam padlo,“ dodal dvadsaťšesťročný Ramsey s tým, že penaltu padáčikom skúsil prvýkrát.

„Ešte predtým, ako som si vzal loptu, som bol rozhodnutý, kam to kopnem“ uviedol Ramsey. Na to, že by po netradičnom kopnutí penalty minul, vraj nemyslel. „Jednoducho som to riskol. Futbal je zábava, a aj keď to bol dôležitý okamih dôležitého zápasu, tak som sa cítil na to, aby som to skúsil,“ dodal.

Penalta Antonína Panenku
debata chyba
Viac na túto tému: #Aaron Ramsey #Antonín Panenka #kvalifikácia MS 2018 vo futbale